NATO PRĆIJA LUDUJE: Crna Gora sprema crni spisak Srba, na spisku i patrijarh

Izvor: SrbijaDanas.com, 06.Okt.2018, 13:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NATO PRĆIJA LUDUJE: Crna Gora sprema "crni spisak" Srba, na spisku i patrijarh

Antisrpska histerija u Podgorici

"Dnevne novine", medij koji slovi za veoma blizak vlastima u Podgorici, u svom vikend-izdanju piše da se u Crnoj Gori priprema spisak građana Srbije kojima će u najskorije vreme biti zabranjen ulazak u Crnu Goru zbog "blaćenja i hajke na tu državu".

Izvor "Vikend novina" tvrdi da pomenuti spisak već postoji, te da su na njemu navodno istoričari Aleksandar Raković i Čedomir Antić, kao i "urednici i novinari pojedinih tabloida, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << ali i neki poznati TV voditelji".

Podgorički dnevnik piše da je "vulgarna kritika Crne Gore posebno izražena u jutarnjem programu Televizije Pink, gde se gotovo svakodnevno pozivaju gosti koji ne biraju riječi protiv države i predsednika Mila Đukanovića".

Dnevne novine dodaju da voditelji TV Pink, posebno Predrag Sarapa, dodatno podstiču svoje goste na tendencioznu i vulgarnu kritiku državne politike Crne Gore i njenih zvaničnika.

- Tome nije odolela ni Prva srpska televizija - dodaju "Dnevne novine" u svom vikend-izdanju.

Prema saznanju ovog lista, ne isključuje se ni upućivanje zvaničnog reagovanja crnogorskih institucija vlasniku Antena grupe u okviru koje je i TV Prva iz Srbije, zbog priloga koji je na toj televiziji emitovan 2. oktobra u Jutarnjem programu.

List navodi da je u prilogu posvećenom Podgoričkoj skupštini i plakatima koji su osvanuli u crnogorskim gradovima na kojima je pisalo: "Nikad više 1918.", istoričar Antić "otvoreno vređao Crnu Goru, Crnogorce, rugao se Božićnom ustanku, prozivao predsednika Đukanovića, a u jednom trenutku je crnogorsku vlast doveo u istu ravan sa onima koji su 1941. godine sarađivali sa fašistima i nacistima".

Neimenovani izvor lista tvrdi da se na spisku onih kojima će, zbog najvulgarnijeg blaćenja Crne Gore biti zabranjen ulazak u Crnu Goru, nalazi i sam patrijarh Srpske pravoslavne crkve Irinej zbog "skandalozne izjave da je Srbima u našoj državi lošije nego što im je bilo u NDH i pod Osmanlijama".

Sve učestaliji napadi na Crnu Goru, prema pisanju "Dnevnih novina", u određenim državnim strukturama se posmatraju kroz dva momenta: pregovore Beograda i Prištine o Kosovu i pokušaj Srbije da skrene pažnju domaće javnosti sa tog problema, dok je drugi momenat ili razlog hajke približavanje 100. godišnjice Podgoričke skupštine, "čijim je odlukama Crna Gora nestala sa mape država Evrope i prisajedinjena Srbiji u Kraljevini Srba, Hrvata i Slovenaca".

Neimenovani sagovornik podgoričkog medija navodi da država ovog puta na provokacije iz Srbije "neće sedeti skrštenih ruku", te da će se u "susret 100 godina od održavanja Podgoričke skupštine država odlučno suprotstaviti zloupotrebi tog datuma, kako je to već pokušano ovog leta u Budvi".

Pratite nas na našem instagramu Srbijadanas.
Pogledaj vesti o: NATO

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

CG pravi spisak nepoželjnih Srba, među njima i Patrijarh?

Izvor: B92, 06.Okt.2018

Podgorica -- Crnogorski list "Dnevne novine" u vikend izdanju pišu da zvanična Podgorica sprema spisak osoba iz Srbije kojima će zabraniti ulazak u zemlju..."Biće zabranjen ulazak u Crnu Gori svima koji je blate" naslov je teksta u kom se navodi da je među tim imenima i patrijarh srpski Irinej...List...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.