NATERAO JE  DA PLEŠE OKO ŠIPKE, a onda je MUČKI UBIO: Ipak, tu nije kraj...

Izvor: SrbijaDanas.com, 15.Maj.2022, 18:55

NATERAO JE DA PLEŠE OKO ŠIPKE, a onda je MUČKI UBIO: Ipak, tu nije kraj...

Čovek koji je ubio svoju bivšu devojku nakon što ju je ubedio da mu izvede ples na šipki, osuđen je na doživotni zatvor uz najmanje 23 godine pre uslovnog otpusta.

Britanka Luiz Ramp (29) pristala je na ples za svog bivšeg Habiba Džeksona, jer su vezu prekinuli godinu dana ranije.

Sud u Sent Albansu čuo je kako je Džekson želeo da obnovi vezu sa njom, ali ona nije osećala isto.

Mama dvoje dece Luiz opisana je kao "puna života“ i poslednji put >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << je viđena živa 16. oktobra 2020. ujutru kada je ostavila ćerku u školi. Tog dana u 11:15, Džekson je viđen na sigurnosnoj kameri kako se uputio na Luizinu adresu, gde je planirao da se sastane sa njom.

- Ubistvo je izazvano ljubomorom, besom i elementom seksualne frustracije. On je nekoliko puta udario Luizu u lice pre nego što ju je zadavio i ugušio - rekao je sudija.

Bilo je znakova napada sa modricama na licu, levoj ruci, zglobu i karlici. Patolog je otkrio da je umrla od gušenja pre nego što je njeno telo zapaljeno.

Džekson je priznao da je koristio benzin koji je poneo sa sobom u maloj flaši za piće da bi zapalio vatru u njenom stanu.

- Požar je bio sasvim nameran pokušaj da se unište tragovi koje je njen napadač mogao da ostavi - rekao je tužilac.

Nešto više od sat vremena kasnije, njeno telo su u podnožju njenog kreveta otkrili vatrogasci koje su prozvale komšije kada su videle dim kako izlazi iz njenog stana.

Džekson je negirao da je bio u stanu na dan ubistva, ali je rekao da je bio tamo 15. februara kada su se posvađali i kada ga je ona izgrebala po licu.

Vatrogasci su pronašli šipku u salonu, a njeno telo u spavaćoj sobi gde su se zavese zapalile i došlo je do oštećenja od dima.

Džekson je kasnije viđen kako baca krvavi džemper i kartonsku kutiju pored puta nedaleko od mesta događaja pre nego što je krenuo.

- Кao rezultat vaše opsesije njom i vaše kontrolišuće, nasilne prirode, to dvoje dece će sada morati da žive sa saznanjem da je njihova majka, dok su bila u školi, brutalno zadavljena ili ugušena na smrt i njeno telo je zapaljeno - rekao je sudija.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.