NASTAVLJA DA OBAVLJA POSAO PREMIJERA: Vučić susrete u Mostaru započeo sastankom sa Vujanovićem

Izvor: SrbijaDanas.com, 03.Apr.2017, 18:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NASTAVLJA DA OBAVLJA POSAO PREMIJERA: Vučić susrete u Mostaru započeo sastankom sa Vujanovićem

Vučić večeras ima i sastanak s predsedavajućim Predsedništva BiH Mladenom Ivanićem

Sastankom sa predsednikom Crne Gore Filipom Vujanovićem, premijer Srbije i izabrani predsednik Aleksandar Vučić u Mostaru je započeo brojne bilateralne susrete koje će imati danas i sutra.

Vučić će se kasnije danas u Mostaru sastati sa hrvatskim članom Predsedništva BiH Draganom Čovićem, domaćinom Međunarodnog sajma privrede, koji će sutra biti svečano otvoren. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<

Vučić, koji u Mostaru predvodi državno privrednu delegaciju, večeras ima i sastanak s predsedavajućim Predsedništva BiH Mladenom Ivanićem.

Srpski premijer inače u Mostar stiže samo dan nakon pobede na predsedničkim izborima, što svakako podiže interesovanje za sastanke zvaničnika.

U Mostaru je sve spremno za svečano otvaranje ove privredne manifestacije, 20. po redu, na kojoj se očekuju najviši zvaničnici zemalja regiona, među njima i premijer Hrvatske Andrej Plenković i predsednik Crne Gore Filip Vujanović.

Kako je najavljeno na zvaničnoj internet stranici Sajma, prisutnima će se obratiti direktorka Dalfina Bošnjak, gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić, predsednik Predsedništva Bosne i Hercegovine Mladen Ivanić i predsednik Vlade Hrvatske - zemlje partnera Andrej Plenković, koji će sajam proglasiti otvorenim.

Nakon svečanog otvaranja, zvaničnici će obići sajamski izložbeni prostor, a na štandu Inicijative "16+1" prisutnima će se obratiti ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirko Šarović i zamenik ministra poljoprivrede NR Kine Chu Dongju.

Nakon toga planirane su izjave Ivanića i Plenkovića.

Zamenik ministra poljoprivrede NR Kine imaće niz bilateralnih i multilateralnih susreta u okviru mehanizma „16+1" s ciljem unapređenja saradnje u oblasti trgovine poljoprivrednim proizvodima, konkretizacije investicija u sektor poljoprivrede, kao i poljoprivrednih oprema i mašina.

Mostarski sajam se održava na 400 kvadratnih metara prostora, a izlagači će biti svetski renomirane kineske firme, kao što su telekomunikacijski giganti Huawei i Zhong Xing Telecommunication - ZTE, proizvođač bele tehnike Gree Elecrtic i svetski vodeći proizvođač građevinskih i rudarskih mašina LiuGong.

U okviru Mostarskog sajma biće održan Sajam poljoprivrednih proizvoda i vina „16+1".

Mehanizam „16+1" pokrenule su 2012. godine vlasti NR Kine zajedno sa vlastima 16 država Centralne i Istočne Evrope, uključujući i BiH, a s ciljem poboljšanja bilateralnih i multilateralnih projekata.

Ideja o ovom događaju u okviru Sajma nastala je na prošlogodišnjem Samitu u Rigi.

Pored izaslanstava iz NR Kine i države domaćina, Sajmu poljoprivrednih proizvoda i vina 16+1 prisustvovaće i delegacije Mađarske, Makedonije, Bugarske i Slovenije.

S kineske strane u Mostar dolaze delegacije nekoliko vinarija, ali i proizvođač jedne od najčudotvornijih biljaka na svetu, godzi bobica, iz Autononomne regije Ningxia. Pokrovitelj Sajma vina i poljoprivrednih proizvoda „16+1", u okviru Mostarskog sajma je Ministarstvo spoljne trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine (MVTEO).

Sajam će trajati do 8. aprila.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vučić susrete u Mostaru započeo sastankom sa Vujanovićem

Izvor: BKTV News, 03.Apr.2017

Sastankom sa predsednikom Crne Gore Filipom Vujanovićem, premijer Srbije i izabrani predsednik Aleksandar Vučić u Mostaru je započeo brojne bilateralne susrete koje će imati danas i sutra...Vučić će se kasnije danas u Mostaru sastati sa hrvatskim članom Predsedništva BiH Draganom Čovićem,...

Nastavak na BKTV News...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.