NASTAVAK MISTERIJE SMRTI DVOGODIŠNJE DEVOJČICE: Otac uhapšen, majka smeštena u Sigurnu kuću, a brat u privremeni smeštaj

Izvor: SrbijaDanas.com, 20.Maj.2021, 14:29

NASTAVAK MISTERIJE SMRTI DVOGODIŠNJE DEVOJČICE: Otac uhapšen, majka smeštena u Sigurnu kuću, a brat u privremeni smeštaj

Majka preminulog deteta nadležnima je rekla da je dete zaspalo i više se nije probudilo, međutim, prema nezvaničnim informacijama lokalnih medija, na glavi devojčice uočen je hematom.

Više javno tužilaštvo u Leskovcu još čeka obdukcioni nalaz tela dvoipogodišnje devojčice iz Lebana, čiju je smrt u utorak oko podneva, prijavila njena majka Miljana M. (26). Tek nakon toga biće utvrđeno da li je smrt deteta nastupila prirodnim putem ili je posledica nekog krivičnog >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << dela. Ono što je do sada poznato je da devojčica na glavi ima sumnjiv hematom.

Nesrećna devojčica je živela sa dvadesetšestogodišnjom majkom i bratom koji još nema godinu dana. Dečak se sada nalazi u privremenom smeštaju, a majka je nakon razgovora u policiji smeštena u Sigurnu kuću u Leskovcu do okončanja istrage. Njen nevenčani suprug i otac mališana, Stefan K. (26), u vreme tragedije nije bio kod kuće već u Beogradu gde je radio. Međutim, čim se vratio u Lebane policija ga je uhapsila jer se za njim tragalo zbog više krivičnih dela.

Kako se navodi, komšije pričaju da muškarac ima i pravosnažnu sudsku presudu na šest godina zatvora.

Prema nezvaničnim informacijama socijalni radnici su ovu porodicu obišli nepuna dva sata pre prijave slučaja, ali majka nije otvarala vrata kuće.

- Kada su oni otišli, prošlo je neko vreme, a onda se odjednom čula kako vrišti i plače. Vikala je da devojčica ne diše - pričaju komšije ove porodice.

Kako kažu pozvali su Hitnu pomoć, ali lekari nisu uspeli da povrate devojčicu.

Meštani su ispričali da su deca bila zdrava, ali zapuštena i da je porodica živela u oronuloj kući na periferiji Lebana.

- Bilo je kod njih svega i svačega, najviše nasilja u porodici, ali i drugih krivičnih i prekršajnih dela. Domaćinstvo je potpuno zapušteno, prljavo - pričaju komšije.

Policija je i juče dežurala na mestu tragedije, a do kuće su došle i kolege uhapšenog oca dece. Oni su ispričali da je Stefan nevenčanoj supruzi i deci redovno slao novac.

Porodica je bila korisnik socijalne pomoći, a primali su i dečji dodatak.

O majci i ocu preminule devojčice su pre više od pet godina pisali mediji. Žena je, preko društvenih mreža, navodno namamila jednog muškarca iz Bojnika da dođe u Lebane, a onda ga je njen nevenčani suprug, sa saučesnikom, pretukao i opljačkao. Žrtvi su uzeli veći iznos novca, zlatne lančiće i mobilne telefone. Žena se žrtvi, kako se navodi, predstavljala kao samohrana majka koja nije u stanju da brine o svom detetu.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.