NASMEJANI UBICA iza rešetaka povlači neočekivane poteze: Čaba Der joj likvidirao oca, a sad je i finansira

Izvor: SrbijaDanas.com, 21.Feb.2021, 13:43

"NASMEJANI UBICA" iza rešetaka povlači neočekivane poteze: Čaba Der joj likvidirao oca, a sad je i finansira

Čaba Der iz Čantavira, koji je optužen za tri ubistva i koji se trenutno nalazi u pritvoru u Mađarskoj, odlučio je da novčano pomaže ćerki žrtve Lasla Vetule.

Tamošnji mediji preneli su da je Der već uplatio milion forinti (oko 320.000 dinara) Vivijen Vetuli, čijeg je oca, prema optužnici, ubio Der iza tržnog centra u Budimpešti 19. septembra 2018. godine kada su se našli zbog 11 kilograma kokaina. Umesto droge u paketima je bio zaslađivač, a Der je ubio Lasla >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << kada je želeo da proba robu pucavši mu u leđa sa 40 santimetara razdaljine i bacivši njegovo telo u potok.

Međutim, Der negira da je ubio Lasla navodeći da su s njim bila još dvojica muškaraca, a da je njegova jedina uloga bila da spakuje u 11 paketa zaslađivač i preda ih Laslu. Kada je shvatio da nema kokaina, Laslo se naljutio i pljunuo jednog od njih, nakon čega je ubijen, rekao je ranije Der. Dodao je i da je pokušao da ga reanimira. Na prethodnom ročištu rekao je da je Lasla ubio izvesni Nemanja Gršić.

Der je na sudu najavio da će ubuduće finansijski pomagati ćerki žrtve iako nije imao veze s zločinom jer je, kako je opisao sebe, "osetljiva osoba". Žrtvina ćerka veruje da je nevin i kaže da je zbog toga i prihvatila njegovu pomoć.

Navodi se da je moguće da je Der odlučio da pomogne ćerki ubijenog jer su oboje imali teško detinjstvo. Der je ranije ispričao da mu je brat ubijen sa 19 godina i da mu je majka izvršila samoubistvo.

Vivijenina majka takođe je izvršila samoubistvo, kada je ona imala šest godina. O njoj se potom starala baka (67), a oca je videla samo dva puta u životu. Ipak, tvrdi da je imala lepo detinjstvo, zahvaljujući svom ujaku.

A post shared by Дер Чаба (@dercaba80)

-Očekivala sam da će se moj otac pojaviti. Da ćemo proslaviti rođendan ili neki praznik, ali se on nikad nije pojavio- rekla je Vivijen.

Kaže da je nije mnogo znala o svom ocu, osim toga da je dobro živeo i da je putovao u inostranstvo jer se bavio nekretninama, poslovao na berzi i imao auto salon. Da je ubijen je saznala od hranitelja. Vivijen kaže da je dirnuta time što Der želi da joj pomogne.

-Novac mi je sada bio od velike pomoći. Nadam se da ću imati priliku lično da mu se zahvalim. Dugujem mu zahvalnost jer mi je već pomogao više nego što mi je otac ikada pomogao- rekla je ona za HirTv.

A post shared by Дер Чаба (@dercaba80)

Dodala je da je dijabetičar i da zbog toga ima zdravstvenih problema, te će novac potrošiti za svoje lečenje, a navela je i da živi kao podstanar i ima dosta dugova.

Podsetimo, Čabi Deru se u Mađarskoj sudi zbog ubistva Lasla Vetule u Budimpešti i Ivana Serdarušića u Amsterdamu, dok mu se u Srbiji sudi u odsustvu zbog ubistva Nebojše Markovića u Beogradu.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.