NASILJU NEMA KRAJA: Svakog dana desetine migranata završi u bolnici zbog HRVATSKOG IŽIVLJAVANJA!

Izvor: SrbijaDanas.com, 19.Jul.2018, 13:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NASILJU NEMA KRAJA: Svakog dana desetine migranata završi u bolnici zbog HRVATSKOG IŽIVLJAVANJA!

Nemaju ni malo milosti

Crveni krst upozorio je na navode o nasilju koje graničari u Hrvatskoj sprovode nad migrantima koji pokušavaju da u tu zemlju uđu iz susedne Bosne i Hercegovine.

Pročitajte i:

Međunarodna federacija Crvenog krsta i Crvenog polumeseca (IFRC) saopštila je da se desetinama ljudi, koji pokušavaju da pređu granicu, svakodnevno leče nanete povrede.

Portparolka IFRC Nikol Robišo rekla je da su neki migranti pričali >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << kako su "pretučeni u rukama hrvatskih graničara", ali IFRC nije mogao da te navode proveri.

Regionalni direktor IFRC za Evropu Simon Misiri ukazao je da vlade moraju da obezbede "dostojanstvo i poštovanje" za sve ljude.

- Želja za kontrolisanjem nečije granice ne opravdava nasilje - upozorio je Misiri.

IRFC navodi da je više od 8.000 ljudi ušlo u Bosnu ove godine, što je za osam puta više nego 2017, uključujući oko 3.000 u protekle četiri nedelje, a mnogi su došli iz Avganistana, Pakistana, Irana ili Sirije.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.