NASILJE U DRASTIČNOM PORASTU: Tramp naredio hitno raspoređivanje FEDERALNIH SNAGA u Čikagu i Albukerkiju

Izvor: SrbijaDanas.com, 22.Jul.2020, 23:39

NASILJE U DRASTIČNOM PORASTU: Tramp naredio hitno raspoređivanje FEDERALNIH SNAGA u Čikagu i Albukerkiju

"Ovo divljanje nasilja šokira savest naše nacije"

Američki predsednik Donald Tramp rekao je danas da će federalne snage biti raspoređene u gradovima u kojima dolazi do porasta nasilja, među kojima su Čikago u Ilinoisu i Albukerki u Novom Meksiku.

Tramp je na brifingu u Beloj kući za porast nasilja optužio "pokrete koji naginju ulevo, koji žele da rasformiraju i ukinu policijske uprave nakon smrti Džordža Flojda.

- Ovo divljanje nasilja šokira savest >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << naše nacije - rekao je Tramp. Inače grupa od 15 gradonačelnika velikih američkih gradova pozvala je ranije federalnu vladu da momentalno povuče svoje snage i "pristane da više unilateralno ne raspoređuje službenike federalne policije u američke gradove".

Gradonačelnici su sekretaru za pravosuđe Vilijemu Baru i vršiocu dužnosti sekretara za unutrašnju bezbednost Čadu Volfu u otvorenom pismu poručili da su jednostrane odluke federalne vlade da pošalje snage u američke gradove "bez presedana" i da "krše fundamentalnu ustavnu zaštitu".

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.