NASA snimila fotografije na najvećoj udaljenosti od Zemlje

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Feb.2018, 21:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NASA snimila fotografije na najvećoj udaljenosti od Zemlje

Kosmički brod američke svemirske agencije NASA snimio je fotografije zvezda na udaljenosti od skoro šest milijardi kilometara od Zemlje, čime je postavio rekord jer je reč o fotografijama napravljenim sa najveće udaljenosti od naše planete do sada.

Kosmički brod "Novi horizonti" (New Horizons) je, ušavši dublje u kosmos, u decembru snimio fotografije grupe zvezda, na kojima se vide dva objekta u takozvanoj "zoni sumraka" na obodima našeg solarnog sistema, a NASA je te >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << fotografije objavila ove nedelje, prenosi danas AP.

Inače, kosmički brod "Novi horizonti" prošao je pored Plutona 2015. godine, dok je za 1. januar 2019. planiran "bliski susret" sa još jednom ledenom planetom, milijardu i po kilometara dalje od Plutona, navodi američka agencija.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

NASA snimila fotografije na najvećoj udaljenosti od Zemlje

Izvor: B92, 09.Feb.2018

Kosmički brod američke svemirske agencije NASA snimio je fotografije zvezda na udaljenosti od skoro šest milijardi kilometara od Zemlje, čime je postavio rekord jer je reč o fotografijama napravljenim sa najveće udaljenosti od naše planete do sada...Kosmički brod "Novi horizonti" je, ušavši...

Nastavak na B92...

NASA snimila fotografiju zvijezde na udaljenosti od 6 milijardi kilometara

Izvor: Nezavisne Novine, 09.Feb.2018

VAŠINGTON - Kosmički brod američke svemirske agencije NASA snimio je fotografije zvijezda na udaljenosti od skoro šest milijardi kilometara od Zemlje, čime je postavio rekord jer je riječ o fotografijama napravljenim sa najveće udaljenosti od naše planete do sada...Kosmički brod "Novi horizonti"...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.