NARODNA MILICIJA LNR-a SAOPŠTILA ZASTRAŠUJUĆI PODATAK: Situacija u Donbasu veoma zategnuta, ovo neće oprostiti Ukrajincima!

Izvor: SrbijaDanas.com, 21.Feb.2022, 00:31

NARODNA MILICIJA LNR-a SAOPŠTILA ZASTRAŠUJUĆI PODATAK: Situacija u Donbasu veoma zategnuta, ovo neće oprostiti Ukrajincima!

Artiljerijski udari ne prestaju

Narodna milicija samoproglašene Luganske Narodne Republike saopštila je da je došlo do oštrog zaoštravanja situacije na liniji fronta u Donbasu.

- Od početka dana situacija na liniji dodira je naglo eskalirala - rekao je novinarima Ivan Filiponenko, portparol Narodne milicije LNR, preneo je Interfaks.

Prema njegovim rečima, od početka dana ukrajinska vojska je 50 puta granatirala teritoriju LNR. Saopšteno je >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << da su se 24 naselja LNR našla pod vatrom ukrajinske strane. Oružane snage Ukrajine izvele su pripreme za ofanzivu duž cele linije dodira u Donbasu, istakao je Filiponenko.

- Na svim pravcima linije dodira, neprijatelj je preduzeo pripreme za navodne ofanzivne akcije, praćene aktivnim artiljerijskim granatiranjem položaja Narodne milicije i naselja Luganske Narodne Republike, kako na liniji dodira tako i u dubini - kazao je Filiponenko novinarima.

- Aktivno se koristi oružje koje je zabranjeno sporazumima iz Minska - dodao je on.

Narodna milicija LNR snimila je ranije upotrebu turskih dronova Bajraktar od strane Oružanih snaga Ukrajine za izviđanje u Donbasu, dodaje Interfaks. Osim toga, Filiponenko je najavio aktiviranje svih vidova obaveštajnih službi Oružanih snaga Ukrajine u Donbasu.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.