NAROD POD TENZIJOM PRATI AKCIJU SPASAVANJA! Dečak 16 sati zarobljen u bunaru, u toku trka sa vremenom - iz OVOG razloga svi strahuju (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 07.Dec.2022, 14:07

NAROD POD TENZIJOM PRATI AKCIJU SPASAVANJA! Dečak 16 sati zarobljen u bunaru, u toku trka sa vremenom - iz OVOG razloga svi strahuju (VIDEO)

Spasioci daju dečaku kiseonik, ali postoji opasnost da je dečak možda bez svesti je "ne odgovara", prema rečima Šjamendra Džajasvala iz okruga Betul

Spasioci u indijskoj državi Madja Pradeš trkaju se sa vremenom kako bi spasili osmogodišnjeg dečaka koji je zarobljen u bunaru duže od 16 sati.

Vlasti su rekle da je Tamnaj Sahu zarobljen negde na dubini od 16 metara u bunaru, koji je ukupno dubok oko 120 metara.

Tamnaj se igrao u polju kada >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << je u utorak uveče upao u rupu, prenosi Daily mail.

.

- Spasilačke operacije traju otkako smo dobili informacije. Ulažu se napori da bi se dete izvadilo iz bunara - rekao je on.

On je dodao da spasavanje traje duže nego što su mislili zbog kamenja.

- Tokom noći smo pozvali mašinu da sruši kamenje - rekao je on.

Dečakov otac Sunil Sahu rekao je za indijski medij The Hindu da je dečak upao u bunar oko 17 sati 6. decembra dok se igrao. Rekao je da se dečak igrao na farmi i onda otišao na drugo polje, gde je došlo do incidenta.

- Moja ćerka (12) ga je videla i rekla mi da je upao u bunar. Odmah smo otrčali tamo, disao je i mi smo slušali njegov zvuk koji je dolazio iz bunara. Operacija spasavanja počela je u utorak od 18 sati pa nadalje - rekao je Sahu.

Na snimku koji je objavljen na društvenim mrežama vidi se masa ljudi tokom noći kako gleda akciju spasavanja. Uobičajeno je da farmeri u Indiji postavljaju bušotine - duboke bunare ukopane u zemlju za navodnjavanje - zbog nestašice vode.

Bunari ostaju otvoreni kada se više ne koriste, što znači da predstavljaju opasnost po javnost. Brojna deca su ostala zarobljena u uskim bunarima, a neka su umrla od gušenja.

U maju je dečak (6) preminuo nakon sedmočasovne akcije spasavanja, dok je prošlog decembra jedna devojčica (1) spasena iz bunara u Madja Pradešu.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.