NAPUMPAO GUMU NARKOTICIMA: Prekinut još jedan lanac krijumčarenja nedozvoljenih supstanci

Izvor: SrbijaDanas.com, 16.Maj.2019, 10:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"NAPUMPAO" GUMU NARKOTICIMA: Prekinut još jedan lanac krijumčarenja nedozvoljenih supstanci

Na graničnom prelazu Preševo policija je zaplenila gotovo 16 kilograma marihane i uhapsila jedno lice.

Na graničnom prelazu Preševo policija je zaplenila gotovo 16 kilograma marihane i uhapsila D.Ð.(30), državljanina Severne Makedonije, zbog sumnje na neovlašćenu proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, saopštio je MUP. Droga je otkrivena kada je noćas oko 1.45 sati za detaljan pregled na ulazu u zemlju izdvojen automobil "opel vektra" bugarskih registarskih oznaka, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << kojim je sam putovao makedonski državljanin D.Đ. (30), navodi u saopštenju Uprava carine.

On je na uobičajeno pitanje, da li ima nešto da prijavi, odgovorio odrično, rekavši da je moler i da ide u Hrvatsku da radi, a njegov automobil je, kako se dodaje, delovao neuredno, natrpan alatom i priborom za moleraj.

Međutim, detaljnim pregledom najpre je u naslonu suvozačkog i vozačkog sedišta, a zatim i iza naslona zadnjeg sedišta, u rezervnom točku i bočnoj šupljini iznad zadnjeg levog točka pronađeno ukupno 30 paketa suve biljne materije zelene boje i karakterističnog mirisa, za koju se sumnja da je u pitanju opojna droga marihuana.

Merenjem je utvrđeno je da je reč o količini od 15.866 grama, a još dve kesice sa manjom količinom marihuane pronađene su i prilikom ličnog pretresa u džepovima putnika.

Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden nadležnom tužilaštvu, dodaje se u policijskom saopštenju.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.