NAPISAO ŽENI OPROŠTAJNO PISMO SOPSTVENOM KRVLJU Oglasila se porodica Srbina koji je PREKLAN na brodu

Izvor: SrbijaDanas.com, 09.Feb.2022, 09:49

"NAPISAO ŽENI OPROŠTAJNO PISMO SOPSTVENOM KRVLJU" Oglasila se porodica Srbina koji je PREKLAN na brodu

Nastadali je sa porodicom živeo u mestu Omoljica kod Pančeva

Moreplovac iz Srbije Dragan Panić, star 51 godinu, pronađen je prerezanog grkljana na brodu koji se nalazi u italijanskoj luci Đenova, gde je otkriveno i zaplenjeno 400 kilograma kokaina. Da li je reč o ubistvu ili o samoubistvu za sada nije poznato, pošto je istraga italijanske policije i dalje u toku, ali prva saznanja organa vlasti Italije jesu da je državljanin Srbije najverovatnije sebi oduzeo život. .
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << />
- Generalni konzulat Srbije u Milanu obavešten je o svemu i oni su u kontaktu sa policijom Italije, kao i sa porodicom nastradalog, u vezi sa preuzimanjem tela - rečeno je iz konzulata Srbije.

Telo moreplovca pronađeno je u mašinskoj sobi broda "MSC Adelejd", koji je bio usidren u luci Đenova. Brod je plovio pod zastavom Paname, krenuo je iz Brazila, a imao je i četiri stanice pre nego što je stigao u Đenovu. Posadu je činio 21 član, različitih nacionalnosti. Pronalasku tela prethodila je velika zaplena kokaina koji je bio sakriven u kutijama sa kafom iz Brazila. Prema procenama, ovaj tovar kokaina vredan je 30.000.000 evra na tržištu.

- Teretnjak je u nedelju uplovio u Đenovu. Droga je bila sakrivana u kontejneru sa kafom, a posle merenja utvrđeno je da je reč o 450 kilograma droge. Sve je bilo spakovano u kesama sa različitim oznakama. Tokom akcije uhapšeni su Kulmvu Kamala i Fabio Pape. Jedan od njih je uhvaćen kako uzima torbe iz kontejnera koji je bio postavljen u prostoru gde ima video-nadzora. Potom je usledila inspekcija čitavog broda - navode italijanski mediji.

A ona je dovela policiju do tela koje je ležalo u odvojenoj sobi.

- Moreplovcu iz Srbije bio je prerezan vrat. Tek posle obdukcije zvanično ćemo znati da li je izvršio samoubistvo. Ono što nam je odmah bilo sumnjivo jeste činjenica da oružje nije pronađeno odmah pored tela - pišu lokalni mediji iz Đenove.

Istragu vodi zamenik tužioca Federiko Manoti, brod je ostao privezan u luci, a policija je i dalje na njemu. - Kolege nastradalog tvrde da je reč o samoubistvu. Rekli su policiji da su ga videli kako šeta palubom broda i da je u tom trenutku imao neko sečivo u rukama - prenose mediji u Italiji.

Pojedini lokalni mediji otišli su i korak dalje, pa tvrde da je policiji jedan od moreplovaca do detalja opisao šta se dogodilo sa ovim čovekom.

- On je rekao da je Srbina kolegu pronašao sa žiletom u ruci i da je posle toga žilet bacio. Postoje tvrdnje i da je ovaj muškarac supruzi napisao oproštajnu poruku sopstvenom krvlju, i to na pregradi broda. U toj poruci on je navodno napisao da se izvinjava svojoj porodici zbog onoga što je učinio - navode lokalni mediji iz Đenove.

Članovi porodice nastradalog tvrde da on sa krijumčarenjem droge nije imao ništa i da to može da se vidi i po njegovom bankovnom računu.

- On je ubijen. Nikada ne bi digao ruku na sebe. Bio je vrhunski mehaničar, a tamo je otišao da zaradi za kuću. Nismo nikakva kartel porodica, već obična seoska - rekao je sin nastradalog N. P.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.