NAPETO KOD KUBE: Američki razarač naleteo na rusku flotu! (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 25.Jun.2019, 19:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NAPETO KOD KUBE: Američki razarač naleteo na rusku flotu! (VIDEO)

Odred brodova Severne flote na čelu sa fregatom "Admiral flote Sovjetskog Saveza Gorškov" sa pomoćnim brodovima ušao je u luku Havane, izjavio je portparol Severne flote Vadim Serga.

Kako se navodi u saopštenju, planiran je dolazak opunomoćenog ambasadora Rusije na Kubi Andreja Guskova na fregatu „Admiral Gorškov“, kao i poseta predstavnika komande Oružanih snaga Kube.

Ističe se da je odred brodova krenuo na dugu plovidbu 26. februara iz Severomorska. Od >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << početka putovanja, brodovi su prešli oko 28 hiljada nautičkih milja.

Dok su Rusi uplovljavali u luku, američki ratni brodovi su krstarili kubanskom obalom. Na samo nekoliko kilometara od ruskih brodova našao se i razarač naoružan krstarećim raketama USS „Džejson Danam“.

Saopšteno je da su ruski moreplovci tokom plovidbe posetili luke u Republici Džibuti i Kolombu, kao i kinesku luku Ćingdao zbog učešća u proslavama povodom 70. godišnjice pomorskih snaga Narodne oslobodilačke vojske Kine.

Odred je majske praznike proveo u Vladivostoku, zatim su prešli Tihi okean, presekli ekvator i uplovili u luku Puerto Bolivar u Ekvadoru. Prošle sedmice odred je prešao Panamski kanal i uplovio u Karipsko more.

Pogledajte rezultate

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.