NAPETA SITUACIJA NA OBALAMA VENECUELE: SAD naredile zaplenu četiri iranska tankera nafte

Izvor: SrbijaDanas.com, 03.Jul.2020, 12:17

NAPETA SITUACIJA NA OBALAMA VENECUELE: SAD naredile zaplenu četiri iranska tankera nafte

Četiri tankera, Bela, Bering, Pandi i Luna, u ovom trenutku prevoze 1,1 miliona barela benzina u Venecuelu

Federalno tužilaštvo SAD podnelo je tužbu za zaplenu četiri tankera koja prevoze gorivo iz Irana u Venecuelu.

U saopštenju Tužilaštva se navodi da biznismen Mahmud Madanipur koji je povezan sa iranskim Korpusom čuvara islamske revolucije koji je u SAD unesen u spisak terorističke organizacije, organizovao je isporuke goriva preko mreže fiktivnih kompanija >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << sa ciljem da se zaobiđu američke sankcije.

- Prihodi od ove delatnosti podržavaju delatnost Čuvara islamske revolucije, uključujući širenje oružja masovnog uništavanja i sredstava za dostavu, podršku terorizma i različita kršenja ljudskih prava u zemlji i u inostranstvu - izjavio je tužilac Zija Faruki u žalbi.

U.S. seeks seizure of 4 Iranian tankers shipping gas to Venezuela https://t.co/Y1RPiNe7Ro

— UPI.com (@UPI) July 3, 2020

Prema podacima istrage, Madanipur je iskoristio firme koje su registrovane u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, falsifikovao podatke o poreklu goriva i organizovao opasne operacije pretovara sa broda na brod na otvorenom moru.

, tvrdi tužilaštvo.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.