NAPADNUTA CRKVA KOD GNJILANA! Opljačkana SVETINJA i meštani, CILJANI NAPAD NA SRBE

Izvor: SrbijaDanas.com, 28.Nov.2018, 13:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NAPADNUTA CRKVA KOD GNJILANA! Opljačkana SVETINJA i meštani, CILJANI NAPAD NA SRBE

Provaljena su vrata crkve Sveti Sava u Gornjem Kuscu i obijena kasa u kojoj su vernici ostavljali crkvene priloge.

- To je za nas veliki udarac, jer se napadaju i naše svetinje - rekao je za RTV Puls crkvenjak Stanimir Nikolić koji je slučaj prijavio policiji.

Meštaninu Marku Ristiću, sinoć, nešto posle ponoći, ukradeno je i vozilo Opel >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Astra, a u još u desetak kuća pokušane su krađe.

U obližnjem selu Stanišor, takođe posle ponoći, obijena je štala Srećka Kostića  iz koje su lopovi odveli kravu sa teletom.

Potpredsednik opštine Novo Brdo Siniša Dimić u izjavi za RTV Puls osuđuje nove napade kriminalaca na imovinu srpskih meštana te opštine.

- Ovo je smišljeni akt nasilja nad srpskim stanovništvom kako bi se ekonomski oslabili. Evidentno je da kosovska policija nema dovoljno opreme, ljudstva, niti znanja da stane na put kriminalcima - rekao je Dimić.

U poslednjih mesec dana, ovo je već šesti put da su zabeležene krađe imovine srpskih vlasnika u novobrdskom kraju, a na meti lopova su bile kuće, krupna stoka i vozila.

Organizovana grupa kriminalaca sinoć je na destak mesta u Gornjem Kuscu i Stanišoru, nadomak Gnjilana, izvršila ili pokušala više provalnih krađa, konstatovala je policija koja je jutros oko devet časova izvršila uviđaj i registrovala tragove najmanje pet počinilaca.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Opljačkana pravoslavna crkva u opštini Novo Brdo

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Nov.2018

Pravoslavna crkva u selu Gornje Kusce u opštini Novo Brdo opljačkana je, a lopovi su iz kase odneli crkvene priloge koje su ostavljali vernici..."To je za nas veliki udarac, jer se napadaju i naše svetinje", rekao je za RTV Puls crkvenjak Stanimir Nikolić, koji je slučaj prijavio policiji...U tom...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Za jednu noć desetak krađa u Novobrdskoj opštini, provaljena crkva a komandir tzv ''policije'' ima preča posla (VIDEO)

Izvor: KMnovine.com, 28.Nov.2018

Organizovana grupa kriminalaca sinoć je na destak mesta u Gornjem Kuscu i Stanišoru, nadomak Gnjilana, izvršila ili pokušala više provalnih krađa....    .Unutrašnjost provaljene crkve, detalj / Foto: Stanimir Nikolić, crkvenjak    .. Provaljena su vrata crkve Sveti...

Nastavak na KMnovine.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.