NAORUŽAN KOMPLETOM OD 12 RAKETA: Sosna je moćan PVO sistem koji se po jednoj stvari izdvaja od drugih (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 14.Feb.2022, 18:04

NAORUŽAN KOMPLETOM OD 12 RAKETA: "Sosna" je moćan PVO sistem koji se po jednoj stvari izdvaja od drugih (VIDEO)

Pogledajte u odličnom video klipu po čemu je ovaj sistem bolji od ostalih PVO sistema slične namene

Sistem trupne PVO "Sosna-R" je izvozna varijanta ruskog sistema "Strela" 10ML. Sistem je modularnog tipa, može da se montira na različita vozila i platforme. Sistem čini borbeni komplet od 12 raketa "Sosna-R" i u gornjem delu sistema nalazi se žiroskopski stabilizovana platforma u kojoj je smešten opto-elektronski blok.

U opto-elektronskom bloku na gornjem delu >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << platforme nalazi se termovizijska i TV kamera, laserski daljinomer i laserski ozračivač za upravljanje raketom. Može da deluje samostalno ili u sastavu baterije. Kada je u sastavu baterije cilj mu se pokazuje ili mu se određuje sektor osmatranja sa komandnog mesta baterije.

"Sosna" nema svoj radar, razlog tome je da bi se neutralisala opasnost od pogotka protiv-radarskih raketa koje u ovom slučaju ostaju beskorisne. Više o ovom PVO sistemu pogledajte u odličnom video klipu ispod.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.