NAJTUŽNIJA PRIČA O KORONI: Pas je tri meseca dolazio u bolnicu, lekari ostali u ŠOKU

Izvor: SrbijaDanas.com, 27.Maj.2020, 19:02

NAJTUŽNIJA PRIČA O KORONI: Pas je tri meseca dolazio u bolnicu, lekari ostali u ŠOKU

Đao Bao strpljivo je čekao u hodniku bolnice puna tri meseca nadajući se da će se vlasnik pojaviti

Sedmogodišnji pas imena Đao Bao, što znači 'malo blago' na kineskom, još jednom je dokazao da je pas zaista čovekov najbolji prijatelj.

Njegov vlasnik u februaru je hospitalizovan u bolnici u Vuhanu jer je zaražen koronavirusom, a samo pet dana nakon toga je preminuo. Đao Bao strpljivo je čekao u hodniku bolnice puna tri meseca nadajući se da će se vlasnik >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << pojaviti.

Osoblje bolnice nekoliko puta ga je pokušalo skloniti i oterati iz bolnice, a svaki put kad su ga odveli negde dalje, on je pronašao put da se vrati i čeka. Sredinom marta, kada su mere u Kini popustile i supermarket u sklopu bolnice se ponovno otvorio, prodavac je počeo brinuti za psa.

- Rekli su mi da je njegov vlasnik umro od koronavirusa, a da ga on svakog dana čeka unutar bolnice. Nikada nije napustio hodnik, to me jako dirnulo. Sprijateljili smo se i nakon nekoliko dana počeo me čekati ujutro ispred prodavnice - rekao je trgovac.

U maju su se ljudi počeli žaliti na to što pas boravi unutar bolnice, pa je osoblje pozvalo azil za životinje gde se sada Đao Bao i nalazi. Dobio je vakcinu, sterilizovan je, a azil mu traži dom.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.