NAJRIZIČNIJE GRUPE ĆE SE VAKCINISATI SVAKE GODINE? SZO tvrdi da će cepiva morati stalno da se unapređuju

Izvor: SrbijaDanas.com, 25.Jun.2021, 00:45

NAJRIZIČNIJE GRUPE ĆE SE VAKCINISATI SVAKE GODINE? SZO tvrdi da će cepiva morati stalno da se unapređuju

Nije navedeno kako se došlo do ovog zaključka

Svetska zdravstvena organizacija predviđa da će najugroženija populacija kada je reč o koronavirusu, poput starijih građana, trebati da primi svake godine dodatnu dozu vakcine kako bi stekla zaštitu od svih sojeva, navodi se u internom dokumentu u koji je Rojters imao uvid.

Kada je reč o opštoj populaciji, procenjuje se da će njoj dodatna doza trebati na svake dve godine.

Ova procena uključena je u >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << izveštaj o kojem će se razgovarati na sastanku Globalne alijanse za vakcine (Gavi), koja rukovodi programom SZO Kovaks.

, ali prema osnovnom scenariju, nove varijante virusa nastaviće da se pojavljuju, a vakcine će redovno morati da se unapređuju.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.