NAJNOVIJA VEST: Kineska vakcina dobila dozvolu za upotrebu u Srbiji

Izvor: SrbijaDanas.com, 18.Jan.2021, 20:27

NAJNOVIJA VEST: Kineska vakcina dobila dozvolu za upotrebu u Srbiji

Kineskoj vakcini je potvrđen kvalitet i može da počne da se daje

Agencija za lekove i medicinska sredstva (ALIMS) izdala je rešenje za 100.000 komada vakcine iz Kine koja prošla je sve neophodne testove.

.

Inače, ranije danas Pavle Zelić iz Agencije za lekove i medicinska sredstva Srbije rekao je će kineska vakcina Sinofarm najverovatnije već od sutra biti u upotrebi u Srbiji.

On je jutros tokom televizijskog gostovanja rekao da su sati >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << u pitanju do odobrenja kineske vakcine "Sinofarm".

Prvi kontigent od milion doza vakcine protiv korona virusa kineskog proizvođača "Sinofarm" stigao je u Srbiju 16. januara. Avion Er Srbije sa prvim kontigentom kineskih vakcina lično je na beogradskom aerodromu dočekao predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Dolaskom kineske vakcine naša zemlja je jedina koja ima na raspolaganju tri vrste vakcina.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.