NAJNOVIJA ISTRAŽIVANJA! Velika efikasnost Astrazeneke nakon samo JEDNE DOZE

Izvor: SrbijaDanas.com, 02.Feb.2021, 20:13

NAJNOVIJA ISTRAŽIVANJA! Velika efikasnost "Astrazeneke" nakon samo JEDNE DOZE

Nova istraživanja.

Vakcina protiv kovid-19, koju su razvili Univerzitet Okford i AstraZeneka, 76 odsto je efikasna protiv simptomatske infekcije tokom tri meseca nakon jedne doze, s tim da se efikasnost poboljšava kada se kasnije primi druga doza, pokazao je danas preprint studije.

Univerzitet Oksford saopštio je da nalazi idu u prilog odluci Britanije da se interval između prvih i dodatnih doza produži na 12 nedelja.

Rusko cepivo Sputnjik V protiv koronavirusa pruža oko 92 posto zaštite protiv covida-19, pokazali su rezultati treće faze kliničkih ispitivanja objavljeni u časopisu "The Lancet". Više o tome OVDE.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.