NAJMRAČNIJA TAJNA MILOŠEVIĆA! Mira htela da im PREKRATI MUKE na tajnovitom mestu?

Izvor: SrbijaDanas.com, 24.Jan.2019, 07:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NAJMRAČNIJA TAJNA MILOŠEVIĆA! Mira htela da im PREKRATI MUKE na tajnovitom mestu?

Mira Marković htela je da sa suprugom Slobodanom Miloševićem zajedno skonča u bunkeru!

Nekadašnja prva dama, naime, nije mogla da prihvati činjenicu da je Milošević gubitnik izbora u septembru 2000. godine, pa je na takvu sumanutu ideju došla podstaknuta tragičnim završetkom velike ljubavi između Adolfa Hitlera i Eve Braun.

- Nju je ova misao opsedala jer je bila svesnija od njega da mu se ljulja prsto. On je bio ubeđen da pobeđuje, ali ga je plašila pomisao >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << da digne ruku na sebe, kao što je to učinio njegov otac. Iako je bila komunista i izraziti antifašista, Mira je idealizovala bolesnu ljubav koju su imali Eva i Adolf, smatrajući je jednako fatalnom kao što je bila Slobina i njena - navodi izvor blizak paru.

On ističe da je Markovićeva nameravala da oboma prekrati muke na jednom tajnovitom mestu iznad Beograda.

- Slično Evi, koja je posle okupacije Berlina sa Adolfom provodila dane u bunkeru, gde su i skončali, tako je i Mira htela da to bude bunker. Setila se da ima jedan dobro skriveni, kod Bora, pa je pala odluka na njega, međutim, do toga nikad nije došlo - dodaje izvor.

Miloševićev advokat i blizak porodični prijatelj Toma Fila tvrdi da je Mira nagovarala Slobodana da ni u kom slučaju ne prizna izborne rezultate.

- Kad je izgubio izbore, on je svima dao nalog da priznaju poraz, ali ga je ona nagovorila da to ne radi. I tako je i bilo. Međutim, kasnije su stvari išle ka tome da je morao da prizna pobedu DOS. Ona je imala svakakve ideje pa je bilo i sumanutih. Takve misli su razmenjivali isključivo vikendom jer jedino subotom i nedeljom nisu dozvoljavali da ih bilo ko uznemirava tekućim problemima - objašnjava Fila.

Sumanutu ideju da samoubistvom završi Miloševićev i svoj život potvrđuje i nekadašnji pripadnik Državne bezbednosti Božidar Spasić. On je rekao da je ovaj bračni par bio pandan rumunskom paru Čaušesku.

- Imala je ideju o zajedničkom tragičnom kraju jer je pre svega patila zbog svoje tužne sudbine i detinjstva, koje nije bilo nimalo srećno. S obzirom na te okolnosti, ta ideja je u njoj sve više rasla, a kulminirala je u danima potpunog kraha vlasti. Misao da zajedno okončaju život bila je vođena da bi u istoriji ostali upamćeni kao pobednici, a njihova smrt da postane legenda - navodi Spasić i dodaje da je Mira iznad svega mrzela poraze.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.