NAJDUŽI POLICIJSKI ČAS U SRBIJI: Izolacija na 40 sati, a šta će biti narednog vikenda?

Izvor: SrbijaDanas.com, 05.Apr.2020, 10:23

NAJDUŽI POLICIJSKI ČAS U SRBIJI: Izolacija na 40 sati, a šta će biti narednog vikenda?

Ozbiljna situacija zahteva rigorozne mere.

Mera policijskog časa koja je trenutno na snazi, od 13.00 u suboti do 05.00 sati ujutru u ponedeljak, kako kaže gradonačelnik Beograda, daje rezultate. Zoran Radojčić nam otkriva još neke detalje u vezi sa merama za seledeći vikend.

- Kao što vidite, Beograd je miran, tih, komunalne službe rade, grad funkcioniše onako kako treba. Situacija u prethodnom periodu i ova kakva je sada govori o tome da ovaj >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << policijski čas daje rezultate. Ova mera važiće sigurno i narednih vikenda, lepo je vreme, vlada tišina, prođe samo poneki auto. Mi ćemo na dnevnoj bazi sa stručnim ljudima iz kriznog štaba pratiti situaciju i uvoditi nove mere, produžavaćemo ga ako bude potrebe - rekao je dr Zoran Radojičić, gradonačelnik prestonice, dodavši i da smo spremni za sve scenarije.

Ovih 40 sati je najduži interval policijskog časa kakvog smo dosad imali.

Policijski čas koji je uveden pre izvesnog vremena radnim danima još uvek ostaje nepromenjen - važi do 17 satoi uvele zaključno sa pet sati ujutro.

Napuštanje domova nakon 17 časova i pre 5 časova ujutru, moguće je isključivo iz hitnih medicinskih razloga, uz radnu dozvolu ili posebno odobrenje nadležnih organa.

Važenje policijskog časa menja se od vikenda kada važe posebna pravila. Od subote u 13 časova do ponedeljka u 5 ujutro uvodi se potpuna zabrana kretanja za građane Srbije.

Za penzionere i dalje važi 24-časovni policijski čas svakog dana osim dana kada imaju tri sata za kupovinu. To je od ovog vikenda izmenjeno, pa penzioneri neće više nedeljom obavljati već ustaljenu kupovinu.

Umesto u nedelju kako je bilo do sada, penzionerima će biti omogućeno da kupovinu obave u subotu od 4 do 7. To je urađeno da bi se smanjilo kretanje, odnosno da zaposleni u marketima ne bi na posao dolazili samo na tri sata u nedelju.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.