NACRTANE IM METE NA ČELIMA: Četvoro ministra Vlade Crne Gore pod policijskom zaštitom, a tu nije kraj

Izvor: SrbijaDanas.com, 16.Apr.2021, 09:45

NACRTANE IM METE NA ČELIMA: Četvoro ministra Vlade Crne Gore pod policijskom zaštitom, a tu nije kraj

Od kraja januara ove godine proširen krug obavezno štićenih ličnosti

Četiri ministra crnogorske vlade je pod policijskom zaštitom, ali, zasad, ne i ministarka zdravlja Jelena Borovinić Bojić, koja je ranije ove nedelje prijavila pretnje dobijene na privatni mejl.

Podgoričke Dnevne novine pišu danas da su im iz Uprave policije saopštili da su pod polcijskom zaštitom ministri pravde, ljudskih i manjinskih prava Vladimir Leposavić, unutrašnjih poslova >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Sergej Sekulović, spoljnih poslova Ðorđe Radulović i prosvete, nauke, kulture i sporta Vesna Bratić.

Dnevne dodaju da se u odgovoru ne pominje da li je policijsku zaštitu dobila ministarka zdravlja Jelena Borovinić Bojović.

U policijskom saopštenju, navodi se da su pripadnici Sektora za borbu protiv kriminala Grupe za suzbijanje krivičnih dela visokotehnološkog krimininala obavestili nadležnog tužioca koji je kvalifikovao ovaj događaj kao krivično delo ugrožavanje sigurnosti.

Navodi se i da je od kraja januara ove godine proširen krug obavezno štićenih ličnosti, tako što se kao obavezno štićena ličnost određuje i potpredsednik Vlade Crne Gore.

Vlada je novom uredbom omogućila da svi ministri dobiju 24-časovnu policijsku zaštitu, što ranije nije bio slučaj.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.