NACISTIČKI UBICA IZ NEMAČKE SVE PRENOSIO UŽIVO: Pokušao da napravi pokolj u sinagogi! (FOTO/VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 10.Okt.2019, 00:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"NACISTIČKI UBICA" IZ NEMAČKE SVE PRENOSIO UŽIVO: Pokušao da napravi pokolj u sinagogi! (FOTO/VIDEO)

Ubica je izgovarao antisemitske izjave i nacističke slogane.

Napadač koji je ubio dve osobe u Haleu u Nemačkoj prenosio je napad na lajv strim aplikaciji Tvitč.

Muškarac, koji još uvek nije identifikovan, pojavio se na video strimu, snimljenom na GoPro kameri, govoreći na engleskom. Rekao je da je feminizam odgovoran za opadanje nataliteta zapadnih zemalja, koje se zatim koriste kao izgovor za masovnu imigraciju. Napadač je takođe optužio Jevreje da su "koren >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << svih problema"

Napadač sebe naziva "Anon" i rekao je da negira holokaust.

Up close and personal with the shooter: pic.twitter.com/ofhc8nEQEy

— ⚡Dr Yoshi Yamamoto⚡ (@YoshitakaYamam3) 9 October 2019

Na uznimirujućem 35-minutnom snimku se vidi napadač kako luta ulicama, nasumično puca, pokučava da provali u sinagogu, zatim da provali u tursku prodavnicu hrane, da nasumično puca na ljude i u neodređenom pravcu.

Prema rečima šefa jevrejske zajednice u Haleu, Mak Privorozki, napadač koji je nosio čeličnu kacigu i nosio pušku, pokušao je da otvori vrata sinagoge, ali na kraju nije uspeo. Takođe je ispred vrata stavio improvizovanu eksplozivnu napravu, ali ona nije eksplodirala i kasnije je policija deaktivirala.

I think one of the guns exploded when he was firing it pic.twitter.com/3wUE6mh9cG

— ⚡Dr Yoshi Yamamoto⚡ (@YoshitakaYamam3) 9 October 2019

Ranije danas je javljeno da su počinioci napustili mesto na kojem se pucalo, ali policija još nije zvanično potvrdila nijednu od ovih tvrdnji.

Osumnjičeni je uhapšen ubrzo nakon napada. Policija nije otkrila njegov identitet, ali, prema pisanju medija, radi se o tridesetogodišnjem nemačkom državljaninu koji prethodno nije bio poznat ni policiji ni nemačkoj bezbednosnoj službi, koja je odgovorna za borbu protiv terorizma i ekstremizma.

The shooter: pic.twitter.com/Jp7XeYkvPK

— ⚡Dr Yoshi Yamamoto⚡ (@YoshitakaYamam3) 9 October 2019

Nemački ministar unutrašnjih poslova Horst Sihofer rekao je medijima da je "vrlo verovatno" da je napadač povezan sa krajnje desnim ekstremizmom.

Postoje "dovoljni razlozi da se veruje da je razlog za napad imao moguću desničarsku ekstremističku pozadinu", rekao je ministar medijima osuđujući napad.

Herr Reichelt schreibt irgendwas von "nie wieder Ausländerhass".

Na dann bin ich mal gespannt, ob BILD in Zukunft die Hetze sein lässt.#Hallehttps://t.co/HniyQnYRJd

— fernfunker (@fernfunker) 9 October 2019

Neki nemački mediji odmah su iskoristili priliku da napadaču daju nadimak "nacistički ubica".

Snimak koji je razbesneo milione: Zaronio je u dubine mora, a onda je video prizor od kojeg se SLEDIO (VIDEO)

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.