NA SKIJANJE U MAJU! Zabelele se planine u Srbiji: Uključen meteoalarm, NAJKRITIČNIJE U OVIM DELOVIMA DRŽAVE

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Maj.2020, 14:30

NA SKIJANJE U MAJU! Zabelele se planine u Srbiji: Uključen meteoalarm, NAJKRITIČNIJE U OVIM DELOVIMA DRŽAVE

RHMZ je izdao i žuti meteoalarm na teritoriji cele zemlje, što znači da vreme može biti opasno

Nestabilno vreme sa kišom, pljuskovima, gradom i grmljavinom ni danas nije zaobišlo Srbiju. Zbog mogućeg nevremena, Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) izdao je najavu u kojoj se navodi da će kiša i pljuskovi danas biti ponegde praćeni grmljavinom, kao i da će na visokim planinama pasti sneg.

- Nestabilno vreme zadržaće se do kraja sedmice - najavili su >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << meteorolozi.

A njihove prognoze na sneg u maju danas su se i obistinile. Na Kopaoniku, na vrhu staze Mašinac, a na raskrsnici staza Karaman Greben, Crvena Duboka i Pančićev vrh negde oko 11 sati formiran je snežni prekrivač.

Planinski Bar MONS 26.MAJ 2020. Kopaonik #Kopaonik #kopaonikmountain #planinskibarmons #planina #lskibarmons #srbija

A post shared by Planinski Bar “MONS” (@planinski_bar_mons) on May 26, 2020 at 2:14am PDT

Zabelelo se i na Šar planini, u ski centru Brezovica.

Tornik i Stara planina još odolevaju snežnim padavinama, kako pokazuju kamere Skijališta Srbije.

A nestabilno je danas i u prestonici koja je osvanula tmurna i pod crnim oblacima sa kišom i pljuskovima koji gotovo da nisu prestajali.

Na Novom Beogradu padao je jak grad.

.

Za sutra meteorolozi prognoziraju promenljivo oblačno i vetrovito vreme. U Srbiji će sutra biti promenljivo oblačno i nestabilno vreme, mestimično sa kišom i lokalnim pljuskovima sa grmljavinom, samo će na severu zemlje pre podne biti uglavnom suvo sa dužim sunčanim periodima.

Ujutru se na visokim planinama očekuje provejavanje slabog snega. Duvaće slab i umeren, u Vojvodini povremeno i jak, severni vetar. Jutarnja temperatura kretaće se od 5 do 11 stepeni, najviša dnevna od 16 do 22 stepena.

U četvrtak nas očekuje slično vreme. Biće promenljivo oblačno, na severu sa dužim sunčanim intervalima, a u zapadnoj, centralnoj i južnoj Srbiji mestimično sa kišom i lokalnim pljuskovima ponegde praćenim grmljavinom.

Najniža temperatura kretaće se od 8 do 12 stepeni, a najviša od 16 do 21.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.