NA RADOST SVIH VERNIKA: Krst od 12 metara postavljen u niškom naselju Brzi Brod, prizor je nestvaran (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 20.Jan.2022, 22:02

NA RADOST SVIH VERNIKA: Krst od 12 metara postavljen u niškom naselju Brzi Brod, prizor je nestvaran (VIDEO)

U naselju Brzi Brod na Krstovdan postavljen je Pravoslavni Časni Krst visok 12 metara i težak 4 tone.

Krst izrađen od čelika, sa kompletno urađenom statikom podigli su građani Brzog Broda zajedno sa dobrotvorima iz naselja i okoline.

- Krst zvanično nije osveštan, ali se narod nada da će se uz Božiju pomoć i razumevanje Eparhije Niške, to desiti 12. februara, na praznik Sveta Tri Jerarha, kada je Crkvena slava lokalne Crkve u Brzom Brodu - rekli su >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << medijima iz organizacije "„Uređenje naselja Brzi Brod".

- Krst tek treba da zasija u punom sjaju, jer je u planu da se plato oko njega kompletno uredi ogradom, zelenilom, ukrasnim kamenom, rasvetom - ističu.

U planu je, kažu, i da se iza Krsta stara montažna prostorija zameni novim zidanim objekom koji će služiti za potrebe Crkve.

- Verni narod Brzog Broda zahvaljuje se svima koji su pomogli podizanje Pravoslavnog Časnog Krsta - rekli su medijima.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.