NA PUTU EKONOMSKOG PROSPERITETA BEOGRADA Radojičić: Kancelarija američkog DFC-a je iskorak ka privrednom boljitku

Izvor: SrbijaDanas.com, 24.Sep.2020, 10:24

"NA PUTU EKONOMSKOG PROSPERITETA BEOGRADA" Radojičić: Kancelarija američkog DFC-a je iskorak ka privrednom boljitku

Gradonačelnik Beograda dr Zoran Radojić pozdravio je dolazak američke Međunarodne razvojne korporacije (DFC) u Srbiju i Beograd

Gradonačelnik Beograda prof. dr Zoran Radojić pozdravio je dolazak američke Međunarodne razvojne korporacije (DFC) u Srbiju i Beograd, istakavši da su partnerstva ključ ekonomskog razvoja kako Beograda tako i celog regiona.

– Na putu ekonomskog prosperiteta zemlje, ova vlada vođena vizijom o stabilnosti regiona gradi mnoga partnerstva. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Vašingtonski sporazum i dolazak delegacije u Beograd jasan su iskorak u daljim postupanjima ka privrednom boljitku. Pozicioniranje kancelarije DFC-a u Beogradu je veoma značajna podrška ekonomiji naše zemlje – rekao je Radojičić.

Gradonačelnik je istakao da infrastrukturni projekti, koji će biti omogućeni poslovanjem ove kancelarije, veoma je važan, ali ne i jedini aspekt širokog spektra kapitala i investicija koje predstoje. Oni jesu bitni za podizanje ukupnog investicionog ambijenta u Srbiji, ali ono što je veoma važno jeste potencijalni razvoj malih i srednjih preduzeća i ženskog preduzetništva.

– Ovakav nivo razvojne saradnje sa Sjedinjenim Američkim Državama znači buduće, vrlo konkretne poteze. Kroz iskoristivost fondova, koji su dolaskom DFC-a na raspolaganju Srbiji, utičemo na unapređenje kvaliteta života građana. Novi projekti znače nova radna mesta, a nova radna mesta omogućuju građanima Beograda i Srbije stabilna primanja – kazao je gradonačelnik.

Radojičić je istakao da je kao gradonačelnik ponosan, jer dolazak DFC-a u našu prestonicu pokazuje da je Beograd prepoznat kao investicioni lider u regionu. Ovo je svojevrsna potvrda mudre i stabilne ekonomske politike predsednika koju već osam godina sprovodimo i u Gradu Beogradu.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.