NA BANIJI NEUPOTREBLJIVO 15.000 OBJEKATA: Da li su kuće srpskih povratnika ispravno pregledane? (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 17.Maj.2021, 09:37

NA BANIJI NEUPOTREBLJIVO 15.000 OBJEKATA: Da li su kuće srpskih povratnika ispravno pregledane? (FOTO)

Pojedine kuće koje su dobile oznaku upotrebljivo su u vrlo lošem stanju

U Sisačko-moslavačkoj županiji od potresa do danas prijavljeno je 39.725 oštećenih stambenih objekata, a pregledano ih je 37.686, na temelju ažuriranih ArcGIS podataka.

Neuporabljivo zbog spoljnog uticaja je 412 objekata, a neupotrebljivo zbog oštećenja je njih 4 213.

Privremeno neupotrebljivo i potreban je detaljan pregled za 3 700 objekata, a privremeno neupotrebljivo i potrebne >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << su mere hitne intervencije za 4 476 objekata.

Upotrebljivo i bez oštećenja je 704 objekta, a bez ograničenja upotrebljivo je njih 7 292

Upotrebljivo s preporukom o postupanju je 16 889 objekata na području Sisačko-moslavačke županije.

Kako stoji na sajtu humanitarne organizacije Ljudi za ljude koja brine o srpskim povratničkim porodicama na Baniji, u pojedinim kućama koje su pregledali statičari i dali im tzv. zelenu nalepnicu koja znači da je objekat u upotrebljivom stanju, zapravo se ne može živeti.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.