Muškarac iz Herceg Novog, poznat od ranije policiji, likvidirao Roganovića: Šćepan još jedna NEVINA ŽRTVA rata kotorskih kriminalnih klanova?

Izvor: SrbijaDanas.com, 21.Feb.2020, 13:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Muškarac iz Herceg Novog, poznat od ranije policiji, likvidirao Roganovića: Šćepan još jedna NEVINA ŽRTVA rata kotorskih kriminalnih klanova?

Sagovornik iz istrage tvrdi da su prikupljeni dokazi na osnovu kojih se veruje da su osumnjičeni počinili ovaj zločin, ali i dokazi o tome ko je kakvu ulogu imao.

Miloš Đ. iz Herceg Novog uhapšen je pod sumnjom da je saučesnik u ubistvu Šćepana Roganovića (36). Mladić je saslušan kao pomagač ubici, ali koja je konkretno bila njegova uloga još se ne objavljuje. Navodno, identifikovana je i osoba za koju se sumnja da je organizovala zločin. Reč je o muškarcu iz Herceg >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Novog, koji je policiji poznat odranije.

Međutim, ne zna se da li je policija uspela da utvrdi i ko je pucao prošlog četvrtka, 13. februara, oko devet sati ujutru na stepeništu kod Kanli kule.

Uhapšeni Miloš Đ. priveden je u utorak, nakon čega je saslušan pred specijalnim tužiocem Veljkom Rutovićem.

Tako se na osnovu prikupljenih dokaza veruje da je osumnjičeni Miloš Đ. vozio motor, ali i imao zadatak da uništi tragove. On je, navodno, nakon zločina povezao ubicu, a potom i zapalio motor. O motivu zločina za sada se samo nagađa.

Kako saznajemo, istražiteljima za sada sve ukazuje da je Šćepan još jedna nevina žrtva rata kotorskih kriminalnih klanova. Navodno, osumnjičeni pripadaju "škaljarskom klanu", dok je Roganovićev rođeni brat Duško označen kao pripadnik "kavčana". On je treća žrtva iz porodice Roganović od početka sukoba crnogorskih klanova krajem 2014. u Valensiji.

Njegov otac Niko ubijen je jula 2017, a brat od strica Vladimir u decembru 2018. u Beču. Duško je ostao bez nogu u eksploziji podmetnute bombe ispod automobila koji je vozio.

Gotovo u isto vreme podgorička policija nastavila je da sklapa kockice teškog ranjavanja Igora Krstovića (35), koji je izrešetan nedaleko od svoje kuće u Zeti 28. januara. On je, navodno, blizak "škaljarskom klanu". Inspektori su uhapsili Dragišu Bulatovića, čiji je otisak, ali i biološki trag, pronađen na flaši benzina kojom je zapaljen auto korišćen u napadu na Krstovića.

Bulatović je priveden u Specijalno državno tužilaštvo Crne Gore, gde mu je posle iznošenja odbrane određen pritvor. Navodno, na Krstovića je ispaljeno 26 metaka, od kojih je sedam završilo u njegovom telu. Sa teškim ranama prebačen je u podgorički Klinički centar, gde je operisan. Posle desetak dana, privatnim avionom prebačen je u Nemačku na dalje lečenje. Njegov boravak u Medicinskom univerzitetskom centru u Hanoveru izazvao je pravu buru u javnosti zbog velikog broja policajaca koji ga obezbeđuju.

Razmatrala se mogućnost da se Krstović premesti u bolnicu u nekom drugom gradu, ali da to nije sada moguće zbog njegovog zdravstvenog stanja.

Nemački mediji izveštavaju da je Igor Krstović operisan pre dva dana u Hanoveru, ali da je gotovo u isto vreme doneta odluka da on mora da napusti ne samo ovaj grad, već i zemlju. Nemački portal "NDR", pozivajući se na izvore iz Donje Saksonije, navodi da je "navodni šef klana dobio nalog za proterivanje iz grada Hanovera, koji mu je ostavljen kraj kreveta i na koji se mora odazvati".

Prema članu 53. tamošnjeg Zakona o prebivalištu, stranac čiji boravak ugrožava bezbednost i red može biti proteran, objašnjava se dalje u tekstu ovog portala. Ali, zakon takođe omogućava i njegovo odlaganje, a kao razlog moglo bi biti navedeno upravo zdravstveno stanje. Krstović na ovakvu odluku može da uloži žalbu.

Pogledajte rezultate

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.