Muraško: Antimalarici donekle efikasni, uzimanje samo pod lekarskom kontrolom

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Apr.2020, 16:52

Muraško: Antimalarici donekle efikasni, uzimanje samo pod lekarskom kontrolom

Lekovi protiv malarije dokazali su da su efikasni u lečenju infekcije izazvane koronavirusom, ali ne 100 odsto, izjavio je danas ruski ministar zdravlja Mihail Muraško.

"Lekovi protiv malarije su pokazali da su prilično efikasni, ali nisu lekovi koji spašavaju živote u svim situacijama", rekao je Muraško u intervjuu za program Pozner na ruskoj televiziji Kanal jedan.

Prema rečima ruskog ministra zdravlja, razrađeno je više režima primene ovih lekova i drugih >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << antivirusnih lekova, preneo je TASS.

"U toku su laboratorijska istraživanja koja će ustanoviti koji od ovih lekova može zaustaviti reprodukciju", rekao je Muraško.

On je istakao da ti lekovi mogu da se uzimaju samo pod lekarskom kontrolom, da su toksični i da ne mogu da se uzimaju preventive radi.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

RUSKI MINISTAR ZDRAVLJA OTKRIO: Lekovi protiv malarije su efikasni, ali ne spasavaju potpuno živote, evo i ZBOG ČEGA

Izvor: SrbijaDanas.com, 06.Apr.2020

Ističe da se mogu uzimatu samo pod nadzorom lekara...Lekovi protiv malarije dokazali su da su efikasni u lečenju infekcije izazvane korona virusom, ali ne 100 odsto, izjavio je danas ruski ministar zdravlja Mihail Muraško...- Lekovi protiv malarije su pokazali da su prilično efikasni, ali nisu lekovi...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.