Munjevita AKCIJA policije! PALA MEĐUNARODNA NARKO BANDA, UHAPŠENA 31 OSOBA, ZAPLENJENO 130 KILOGRAMA DROGE!

Izvor: SrbijaDanas.com, 16.Maj.2019, 12:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Munjevita AKCIJA policije! PALA MEĐUNARODNA NARKO BANDA, UHAPŠENA 31 OSOBA, ZAPLENJENO 130 KILOGRAMA DROGE!

Uhapšeno sedam osoba, članova organizovane kriminalne grupe, zbog osnovane sumnje da su izvršile krivična dela neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova-Uprave kriminalističke policije u saradnji sa Tužilaštvom za organizovani kriminal, a i u okviru akcije zajedničkog istražnog tima policija i tužilaštava Srbije, Austrije, Češke i Slovačke uhapsili su sedam osoba, članova organizovane kriminalne grupe, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << zbog postojanja osnova sumnje da su izvršile krivična dela neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i udruživanje radi vršenja krivičnih dela.

Srpska policija uhapsila je u Beogradu M. R. (41), V. N. (42), M. Č. (47), M. N. (39), M. M. (38), V. J. (47) i A. N. (45).

U ovoj višemesečnoj akciji zajedničkog istražnog tima policija i tužilaštava Srbije, Austrije, Češke i Slovačke na teritoriji ovih zemalja u prethodnom periodu ukupno je uhapšena 31 osoba, koji su srpski državljani, a otkrivene su ilegalne laboratorije za uzgajanje marihuane u veštačkim uslovima i zaplenjena je veća količina narkotika.

Ukupno je zaplenjeno 105,6 kilograma marihuane,otkrivne su tri laboratorije sa 3.354 biljaka kanabisa, 1,4 kilograma heroina, 3,5 kilograma kokaina, 12,5 kilograma paracetamola, 61.000 evra, kao i veća količina opreme za ilegalne laboratorije.

Kako se sumnja, osumnjičeni su, u periodu od 2017. godine do hapšenja, instalirali više ilegalnih laboratorija za proizvodnju marihuane na teritoriji Austrije i Češke, gde su proizvodili marihuanu, koju su distribuirali širom Evrope.

Oni su uz pomoć "kurira" prevozili narkotike u vozilima sa specijalno izrađenim bunkerima. Takođe, sumnja se da su na taj način transportovali i kokain i heroin širom Evrope i organizovali uličnu prodaju heroina na teritoriji Beča u Austriji.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Tužilaštvu za organizovani kriminal.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Hapšenja i zaplena više od 100 kilograma droge u akciji policija Srbije i još tri zemlje

Izvor: Radio 021, 16.Maj.2019

U okviru zajedničke akcije policija Srbije, Austrije, Češke i Slovačke, u Beogradu je uhapšeno sedam članova organizovane kriminalne grupe, osumnjičenih za trgovinu drogom...U višemesečnoj akciji, na teritoriji ovih zemalja, u prethodnom periodu ukupno je uhapšena 31 osoba. Svi su srpski državljani,...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.