Mudis razmatra smanjenje kreditnog rejtinga Italije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Okt.2018, 16:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mudis razmatra smanjenje kreditnog rejtinga Italije

Rejting agencija Mudis ne isključuje mogućnost smanjenja kreditnog rejtinga Italije, ali kaže da će sačekati da sagleda sve politike koje donese vlada u Rimu pre nego što ažurira svoju ocenu boniteta te zemlje.

"Naši rejtinzi se ne odnose na to da li su politike ispravne ili loše. Naši rejtinzi su samo rangiranje kreditnog rizika, oni predstavljaju procenu 'da li ćete vratiti novac u potpunosti i na vreme", rekao je za CNBC Kolin Elis, direktor za kreditnu strategiju >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << u Mudisu.

Navodeći da se Mudis "ne rukovodi kratkotrajnim kretanjima ili reakcijama bilo tržišta ili političara", on je, ipak, dodao da se trenutno "razmatra smanjenje" aktuelnog rejtinga Italije.

Rejting agencije pružaju smernice investitorima o tome koliko je rizična kupovina dužničkih hartija neke države ili kompanije. Mudisova ocena rejtinga se smatra krucijalnim tržišnim testom za italijansku vladu i potencijalno bi mogla da uzdrma tržišta u Evropi ukoliko bude objavljeno smanjenje rejtinga, ocenjuje CNBC.

Dodaje da do ovakve najave dolazi pošto italijanska vlada planira razne promene u svojoj ekonomskoj politici, poput povećanja javne potrošnje, menjanja ranijih reformi penzijskog sistema i obustavu planiranog povećanja poreza na promet.

Italija radi na pripremi budžeta za 2019. godinu, koji bi trebalo da pošalje Evropskoj komisiji na analizu do sledećeg ponedeljka.

Očekuje se da će Mudis i agencija "S & P Global" objaviti svoje najnovije ocene rejtinga za Italiju do kraja ovog meseca.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Italijanima se loše piše, agencije spremile "presudu"

Izvor: B92, 10.Okt.2018

Rejting agencija Mudis ne isključuje mogućnost smanjenja kreditnog rejtinga Italije, ali kaže da će sačekati da sagleda sve politike koje donese vlada u Rimu.

Nastavak na B92...

"Mudis razmatra smanjenje kreditnog rejtinga Italije"

Izvor: Blic, 10.Okt.2018

Rejting agencija Mudis ne isključuje mogućnost smanjenja kreditnog rejtinga Italije, ali kaže da će sačekati da sagleda sve politike koje donese vlada u Rimu pre nego što ažurira svoju ocenu boniteta te zemlje.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.