Možda će epidemija biti isto jaka i u oktobru, ali možemo da kažemo uradili smo sve

Izvor: B92, 20.Jul.2020, 06:54

''Možda će epidemija biti isto jaka i u oktobru, ali možemo da kažemo uradili smo sve"

Podgorica -- Zbog epidemiološke situacije u Crnoj Gori, predsednik Upravnog odbora Centra za monitoring i istraživanje, Zlatko Vujović, smatra da izbore treba odložiti.

Izbori su inače, zakazani za 30. avgust.

Ustavni rok za njihovo održavanje je sredina oktobra, naveo je Vujović i kaže da treba dati šansu zdravstvenim radnicima, ali i građanima da situaciju poprave.

Zbog korone ne treba da stane život, ali to ne znači da po svaku cenu treba organizovati >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << izbore u vremenu kada je epidemioloska situacija u zemlji loša, smatra Vujović.

''Ono što je jasno je da mi moramo živeti sa koronom, to je nesporno da se izbori moraju održati i pored toga što postoji korona, ali verujem da u okviru ustavnoga roka treba naći termin makar bio poslednji, 18. oktobra, da se održe izbori'', kazao je Vujović za RTCG.

U danima kada broj registvovanih ne pada ispod 50, izbori su rizik i za stanovništvo, ali i za administraciju, kao i posmatrace, rekao je predsednik UO Cemija.

Opciju da biracko pravo ostvare putem pisma koristili bi oni koji su u izolaciji ili karantinu, a Vujović kaže da bi ovaj način glasanja mogao biti izbor i zdravih, jer je to, realno gledajući, najbezbedniji način da glasate.

"I ja očekujem porast onih koji su u zdravstvenoj mogućnosti da odu na biračko mesto, ali će birati bezbedniju varijantu'', navodi Vujović.

''Možda će epidemija biti isto jaka i u oktobru, ali možemo da kažemo uradili smo sve da kao odgovorne osobe izaberemo termin koji daje prostora našim zdravstvenim institucijama da daju odgovor svemu ovome'''', poručio je Vujović.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.