Mozambik: Petoro mrtvih, 200.000 zarobljenih u poplavama

Izvor: B92, 28.Apr.2019, 14:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mozambik: Petoro mrtvih, 200.000 zarobljenih u poplavama

Johanesburg -- Najmanje pet osoba je poginulo u udaru ciklona "Kenet" na severu Mozambika. Spasioci pokušavaju da se izbore sa poplavama u kojima je zarobljeno 200.000 ljudi.

Kako je saopštio je danas predstavnik Ujedinjenih nacija, a prenosi Rojters, pet osoba je poginulo u poplavama u provinciji Kabo Delgado, gde dodatnu opasnost predstavljaju brojna klizišta i nabujale reke.

"Nažalost, očekujemo razorne >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << poplave u Pembi", rekao je predstavnik UN u Mozambiku Saviano Abreu, govoreći o glavnom gradu provincije Kabo Delgado.

Ciklon "Kenet" je sa jakom kišom i udarima vetra brzine do 280 kilometara na čas pogodio severnu obalu Mozambika samo šest nedelja nakon što je ciklon "Idai" odneo oko 1.000 života u Mozambiku, Malaviju i Zimbabveu, podseća Rojters.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Mozambik: Petoro mrtvih, 200.000 zarobljenih u poplavama

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Apr.2019

Najmanje pet osoba je poginulo u udaru ciklona "Kenet" na severu Mozambika, gde spasioci pokušavaju da se izbore sa poplavama u kojima je zarobljeno oko 200.000 ljudi, saopštio je danas predstavnik Ujedinjenih nacija...Kako je preneo Rojters, pet osoba je poginulo u poplavama u provinciji Kabo Delgado,...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.