Mornarica SAD: Mine sa tankera upečatljivo slične iranskim

Izvor: B92, 19.Jun.2019, 15:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mornarica SAD: Mine sa tankera upečatljivo slične iranskim

Fudžejra -- Mornarica SAD pokazala je ostatke mine i magneta sa naftnog tankera napadnutog prošle sedmice u Omanskom zalivu, rekavši su upečatljivo slične sa iranskim.

Mina koja je korišćena u napadu je uočljivo slična iranskim minama koje su već javno prikazivane na iranskim vojnim paradama, rekao je komandant Sin Kido, komandni oficir grupe za eksploziv i spasavanje u Centralnoj komandi mornaričkih snaga (NAVCENT), preneo je Rojters.

On je ovo izjavio novinarima u objektu NAVCENT-a u blizini luke Fudžejra.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Mornarica SAD: Mine imaju upečatljivu sličnost sa iranskim

Izvor: Večernje novosti, 19.Jun.2019

Američka mornarica je danas pokazala ostatke mine i magneta uklonjenih sa jednog od dva naftna tankera napadnutih prošle sedmice u Omanskom zalivu, rekavši da mine imaju upečatljivu sličnost sa iranskim Američka mornarica je danas pokazala ostatke mine i magneta uklonjenih...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.