Morgan Frimen u spotu Komiteta za istragu protiv Rusije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Sep.2017, 15:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Morgan Frimen u spotu Komiteta za istragu protiv Rusije

Komitet za istragu protiv Rusije, koji se bavi navodnim ruskim mešanjem u predsedničke izbore u SAD, objavio je propagadni video snimak u kom glumac Morgan Frimen, poznat kao narator u mnogim dokumentarnim emisijama priča o "ratu koji Rusija vodi protiv Amerike".

"Napali su nas, u ratu smo", kaže Frimen, a zatim iznosi zamišljeni scenario: "Bivši špijun KGB, besan zbog propasti svoje domovine, pripremio je način za osvetu. Koristeći prednosti haotičnog stanja, on je napravio >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << sebi put kroz hijerarhijski sistem postsovjetske Rusije i postao predsednik. Uspostavio je autoritativni režim i postavio metu na svog najvećeg neprijatelja - SAD".

Dalje se govori o Putinu koji koristeći sajber oružje napada demokratije, što, kaže narator, zahteva da američki predsednik narodu saopšti istinu.

Frimen navodi i šta bi predsednik trebalo da kaže: "Dragi Amerikanci, tokom izbora napala nas je ruska vlada. Pozvao sam Kongres i obaveštajnu zajednicu da sprovedu sveobuhvatu istragu i utvrde ša se događalo".

Glumac na kraju ovog video klipa zaključuje da slobodnom svetu treba američko liderstvo, snimak je napravljen u okviru projekta Komiteta za istragu protiv Rusije, a kao članovi ekspertskog saveta na sajtu Komiteta navedeni su reditelj Rob Rejner, bivši šef Nacionalne obaveštajne službe Džejms Kleper, naučni saradnik Saveta za međunarodne odnose Maks But i politikolozi Norm Ornštejn i Čarls Sajks.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Morgan Frimen: Rusija nas je napala, u ratu smo

Izvor: Kurir, 22.Sep.2017, 00:52

Napali su nas, u ratu smo - kaže Frimen i iznosi zamišljeni scenario

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.