Morate samo da znate da čitate i imate svaki papir na oba pisma Vučić istakao da je svaki sporazum dostupan!

Izvor: SrbijaDanas.com, 16.Jun.2021, 15:08

"Morate samo da znate da čitate i imate svaki papir na oba pisma" Vučić istakao da je svaki sporazum dostupan!

Vučić ponosan što je u teškim uslovima Srbija uspela da ostvari mir i ekonomski napredak

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da se svi potpisani sporazumi između Beograda i Prištine nalaze na sajtu Kancelarije za Kosovo i Metohiju, da su transperentni i dostupni na srpskom i engleskom jeziku, kao i na ćiriličnom i latiničnom pismu.

Vučić je tako odgovorio na pitanje novinara da prokomentariše zahtev predsednika pokreta Oslobođenje Mlađana >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Ðorđevića da se objave svi sporazumi koji su potpisani sa nelegalnim institucijama u Prištini.

- Sve naše sporazume možete da pronađete na sajtu Kancelarije za KiM, sve od A do Š, morate samo da znate da čitate i da imate dovoljno želje da to pročitate, ne da izmišljate i da se bavite teorijama zavere. Možete da konvertujete u ćirilično i latinično pismo i imate svaki sporazum na oba pisma, kao i na engleskom jeziku - rekao je Vučić u ironičnom tonu.

Ističe da Srbija u odnosu sa kosovskim Albancima nema šta da krije, već da je ponosan što je u teškim uslovima uspela da ostvari mir i ekonomski napredak.

Dodaje da kada je postao predsednik Vlade ukupan BDP Srbije u apsolutnom iznosu bio nešto manji od 33 milijarde evra, a da će ove godine završiti na nivou od 51 milijardu evra.

Ističe da je za taj napredak bio potreban mir i dobri sporazumi.

- Svojevremeno sam rekao da ćemo se boriti za ostvarivanje i sprovođenje u delo Briselskog sporazuma, kao što vidite upravo se to dešava, a onaj ko izbegava sprovođenje je albanska strana - istakao je Vučić.

Podsetio je da je to bio i njegov argumenta kada je u aprilu bio u Kosovskoj Mitrovici, kada su, kaže, građani vikali da je "izdajnik".

- Međutim, vidite da sam bio u pravu. Zato što sam video nešto dalje i zato sam dobro razumeto šta se zbiva - rekao je Vučić.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.