Monstrum sa Novog Zelanda pre masakra u džamiji slušao i poznati hit Ere Ojdanića?!

Izvor: SrbijaDanas.com, 16.Mar.2019, 14:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Monstrum sa Novog Zelanda pre masakra u džamiji slušao i poznati hit Ere Ojdanića?!

Australijanac Brenton Tarant (28), optužen za napad na Novom Zelandu u kojem je ubijeno 50 ljudi, pre napada je navodno slušao čitav niz srpskih pesama među kojima se našao i hit Ere Ojdanića "Zlatibore visoka planino"!

Oglasio se i Era Ojdanić koji je bio u šoku nakon saznanja da je Tarant pre napada slušao njegovu pesmu.

- Kuku meni, majko moja, šta me ovo opet snađe?! Da terorista sa Novog Zelanda sluša moju "Zlatibore, visoka planino"! Ovo je strašno... >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Ovo je užas! Ne mogu da verujem! Kada sam čuo na televiziji moju muziku... Šta mogu da kažem? Mnogo mi je žao! Moje iskreno saučešće svim porodicama na Novom Zelandu koje su izgubile svoje najmilije u džamiji. Toliko mogu kao čovek da kažem... Mnogo mi je žao. Nikada neću prežaliti taj nevini narod što je izginuo - rekao je Era.

Tarant je slušao i pesmu "Karadžiću vodi Srbe svoje" Željka Grmuše.

- Pesma je snimljena u ratu kao moralna podrška našoj vojsci. Ja sam je otpevao i ne stidim se, ali sada je koriste da osude ceo srpski narod. Pa, kakve ona veze ima sa terorizmom? On je odlučio da to uradi pa makar slušao srpsku, kinesku ili neku treću pesmu. Osećam se ugroženo, a videćemo šta će biti, hoće li mi i policija zakucati na vrata... Ja se izdržavam stočarstvom, gura se nekako, zapevam samo ponekad na svadbama i to nikada nacionalne pesme - rekao je Grmuša.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.