Momirović: Srbija ostaje posvećena investicijama u vodnom sektoru

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Jun.2022, 14:37

Momirović: Srbija ostaje posvećena investicijama u vodnom sektoru

Srbija ostaje posvećena investicijama u vodnu infrastrukturu, a to najbolje pokazuju projekti modernizacije i razvoja luka i rečnih puteva kroz Srbiju vredni oko 500 miliona evra, istakao je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović nakon što je u Lionu, sa kolegama ministrima transporta dunavskih pribrežnih država potpisao dokument o efikasnom održavanju rečne transportne infrastrukture Dunava i njegovih pritoka.

"Jasno smo definisali našu >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << misiju i viziju, a to je da ponovo budemo ono što smo bili u vreme Jugoslavije, jedna od vodećih nacija kada je u pitanju učešće vodnog saobraćaja u ukupnom obimu transporta", rekao je Momirović.

Na kraju svog izlaganja ministar Momirović je zaključio da je Srbija posvećena razvoju plovidbe na Dunavu, a potom je izrazio zadovoljstvo što je danas zajedno sa kolegama ministrima i kolegama iz Evropske komisije, potpisao ovaj važan sporazum kojim se pokazuje spremnost da svi zajedno, kao dunavske obalne države, preduzimamo stvarne korake u cilju njegovog održivog upravljanja i korišćenja u transportne svrhe.

Osim potpisivanja dokumenta o efikasnom održavanju rečne transportne infrastrukture Dunava i njegovih pritoka, ministar Momirović održao je ministarski sastanak i sa kolegama Zapadnog Balkana, kao i sa ministrima iz zemalja Evropske unije, u okviru konferencije "Connecting Europe Days" takođe u Lionu.

"Srbija ostaje opredeljena evropskim standardima i svom putu ka Evropskoj uniji. Želimo da učvrstimo naše odnose i da se što kvalitetnije povežemo, zato težimo ka još efikasnijim investicijama, pre svega onim koje se odnose na infrastrukturu" rekao je ministar Momirović.

Ministar Momirović je na sastanku ministara imao priliku da čuje inovativna rešenja kada je reč o transportu i mobilnosti, a sve sa ciljem ispunjenja ambicioznih planova kada je reč o zelenoj transformaciji.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.