Mogerini i Brnabić u Briselu - bilo je vremena i za šalu

Izvor: B92, 18.Dec.2017, 22:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mogerini i Brnabić u Briselu - bilo je vremena i za šalu

Brisel -- Premijerku Srbije Anu Brnabić srdačno je dočekala šefica evropske diplomatije Federika Mogerini u Briselu.

Mogerinijeva je prilikom zajedničkog fotografisanja prokomentarisala da joj je drago da više nije jedina žena na sastancima sa visokim zvaničnicima Srbije.

Premijerka Ana Brnabić je šefici evropske diplomatije Federikom Mogerini rekla da je punopravno članstvo u EU ključni spoljnopolitički prioritet Srbije.

"Srbija istovremeno ostaje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << spremna da podrži sve zemlje Zapadnog Balkana u njihovim naporima da postanu članovi EU, iako verujemo da svako treba da ide svojim tempom", naglasila je Brnabićeva u razgovoru sa visokom predstavnicom EU.

Premijerka Srbije Ana Brnabić je na svom Tviter nalogu ocenila da je imala dobar sastanak sa šeficom diplomatije Evropske unije Federikom Mogerini i istakla posvećenost Srbije svom evropskom putu.

"Dobar sastanak sa @FedericaMog. Srbija je posvećna svom evropskom putu. Postigli smo značajne rezultate kroz proces pregovora i nastavljamo sa reformama zarad boljitka naših građana", navela je Brnabić na Tviteru

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.