Mobilni šalteri policije u kraljevačkim selima

Izvor: RTS, 02.Dec.2019, 17:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mobilni šalteri policije u kraljevačkim selima

Policijski kombi u kome građani mogu da dobiju sve neophodne informacije i da podnesu zahteve za izdavanje dokumenata, obilazi nekoliko sela na području Policijske uprave Kraljevo. Prvog dana, mobilni šalter stigao je u Mrsać i Samailu.
Do neobičnog poliicijskog šaltera, u Mrsaću su dolazili uglavnom stariji meštani. Jedni iz raoznalosti, drugi da se informišu, treći da provere dokle su stigle njihove >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << prijave.

U Mrsaću je dosta starijih osoba kojima je teško da odu do grada, kaže Milan Nikolić iz Mesne zajednice Mrsać:
"Kraljevo je u neposrednoj blizini, nekih desetak kilometara, ali i tih desetak kilometara predstavljaju za ove građane problem." 
U policijskom kombiju mogu da podnesu i zahtev za izdavanje ličnih dokmenata. Čak i da karticom plate takse.
"Do 6. decembra, mobilni informativni centar Ministarstva unutrašnjih poslova boravi u selima na području Policijske uprave Kraljevo. Ovo je trenutno, da kažemo, neki pilot projekat, proba, a kasnije ćemo da vidimo da li će to možda da bude i praksa u nekom narednom periodu", navodi Aleksandar Maksimović iz Policijske uprava u Kraljevu.
Kako funkcioniše pilot-projekat, narednih dana će moći da provere i stanovnici kraljevačkih sela Čukojevac, Ravanica, Metikoši i Kamenica, Jošaničke Banje i Gradca u Raški i sela Gračac i Stanišinci u opštini Vrnjačka Banja.
 

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.