Mnogi bi da budu policajci amateri, ne zanima me Zvezdan

Izvor: B92, 11.Maj.2017, 16:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Mnogi bi da budu policajci amateri, ne zanima me Zvezdan"

Ministar Nebojša Stefanović odbacio je sve, kako je rekao, laži i neistine koje kruže medijima u vezi sa navodnim pritiscima Zvezdana Jovanovića na njega.

On je pozvao političare da se ne mešaju u istrage i da prestanu s pritiskom na sudove i tužilaštva.

Političari, poručio je Stefanović, treba da se bave svojim poslom i da puste nadležne tužioce da rade svoj posao.

"Na kraju krajeva, sudovi u ovoj zemlji donose odluku i kada vam se sviđa i kada >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << vam se ne sviđa. Morate da je poštujete", rekao je Stefanović na konferenciji za novinare u Palati Srbija.

Ministar je kazao da njega ne interesuje nijedan pojedinac, već samo da se poštuje zakon, koji mora biti jednak za sve i mora se primenjivati onako kako sudovi odluče.

"Vidim da postoji mnogo onih koji bi danas u Srbiji da budu i policajci amateri i da se bave istragama, političari bi da preuzmu ulogu i tužilaštva i sudova. Prosto, mislim da je potrebno pustiti nadležne organe da rade svoj posao, neka svako uradi svoj posao. Mene interesuje samo zakon, da se svaki slučaj istraži do kraja", rekao je Stefanović.

"Svako onaj ko se ogrešio o zakon mora da odgovara", poručio je i dodao da ga pritom uopšte ne interesuje kako se taj neko zove, te da li je ovaj ili onaj.

Ne interesuje ga, kaže, ni Zvezdan Jovanović, koji služi zatvorsku kaznu od 40 godina, ni njegovo pismo i pretnje.

Ne interesuje ga, istakao je, nijedan pojedinac, već poštovanje zakona koji mora biti jednak za sve i mora se primenjivati onako kako sudovi odluče.

“Prosto, puno je laži izrečeno u poslednjih nekoliko dana, puno neistinitih informacija kruži našim medijima i javnošću i mnogi pokušavaju to da spinuju, kako bi stekli jeftine političke poene. Samo molim sve, zbog ugleda policije, pustite da to rade nadležni i strućni ljudi", rekao je Stefanović.

Jer, istakao je, sve drugo ne služi na korist bilo kome.

Političari bi, ponovio je, zarad jeftinih političkih poena, da preuzmu istrage i da presuđuju.

“Plašim se da je to potpuno pogrešan smer za bilo koju zemlju koja želi da bude demokratska", zaključio je Stefanović, koga je poslanik DS Balša Božović prethodnih dana optuživao da je pod pritiskom osuđenika Zvezdana Jovanovića suspendovao policajca iz PU Bačka Palanka zato što je legitimisao njegovog sina.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.