Mladunče slona ugroženo: Najtužniji prizor iz afričke divljine VIDEO

Izvor: B92, 09.Sep.2018, 18:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mladunče slona ugroženo: Najtužniji prizor iz afričke divljine VIDEO

U Južnoj Africi je primećeno mladunče slona sa povredom koja može da ugrozi njegov život.

Jedan posetilac Nacionalnog parka Kruger naleteo je na bebu slona koja nema surlu, piše britanski Metro.

On je zabeležio snimak životinje, a nakon objavljivanja javili su se zoolozi koji su pokušali da odgontetnu šta mu se desilo. Nažalost, oni nemaju dobre prognoze.

Postoji strah da mališa neće preživeti, a stručnjaci kažu da je mala verovatnoća da je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << slon rođen sa deformitetom te da ga je verovatno neki predator napao.

"Malom slonu je surlu mogao da otrgne krokodil dok je pio vodu u jezeru ili ga je napao lav", kaže jedan ekspert.

Surla je presudna za preživljavanje slona jer je životinja koristi za ishranu, pijenje, komuniciranje i uočavanje opasnosti putem čula mirisa. Oni imaju jedno od najboljih čulo mirisa od svih životinja i mogu otkriti vodu na čak 20 km udaljenosti.Takođe mogu da osete opasnost kao što su približavanje predatora i oluje.

Slonovi takođe komuniciraju kroz svoje surle tako što prave zvuke menjajući veličinu i oblik nozdrva. Stoga je gubitak surle potencijalno opasan po život, naročito u tako ranom dobu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Mladunče slona životno ugroženo zbog povrede surle

Izvor: Radio 021, 09.Sep.2018

U Južnoj Africi je primećeno mladunče slona sa povredom koja može da ugrozi njegov život...Jedan posetilac Nacionalnog parka Kruger naleteo je na bebu slona koja nema surlu, piše britanski Metro...On je zabeležio snimak životinje, a nakon objavljivanja javili su se zoolozi koji su pokušali da...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.