Mladi predsednik El Salvadora je održao svoj prvi govor u UN, a zbog jednog poteza je postao ZVEZDA (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 27.Sep.2019, 09:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mladi predsednik El Salvadora je održao svoj prvi govor u UN, a zbog jednog poteza je postao ZVEZDA (FOTO)

Pre nego što je počeo svoje prvo obraćanje pred Generalnom skupštinom Ujedinjenih naroda u četvrtak, 38-godišnji predsednik El Salvadora Najib Bukele zatražio je od publike da pričeka sekundu, a potom je izvadio mobilni telefon i slikao selfi.

- Verujte mi, mnogo više ljudi videće ovaj selfi nego što će ih čuti ovaj govor - rekao je Bukele prije svog obraćanja, pozvavši Ujedinjene narode da uhvate korak s vremenom i svetske lidere da se više povežu s mladima svojih >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << zemalja.

Bivši gradonačelnik glavnog grada San Salvadora, koji je na vlast došao u junu, česti je korisnik društvenih mreža. U govoru je svoju pobedu na izborima pripisao ovladavanju platformama kao što je "Facebook Live", za koje je rekao da ih njegovi politički suparnici ne shvataju potpuno.

U još jednom trenutku stvorenom za društvene mreže, Bukeleova supruga Gabriela dovela je njihovu kćerkicu Lajlu da slušaju predsednikov govor.

#UNSelfie pic.twitter.com/P7qH5p2l04

— Nayib Bukele (@nayibbukele) September 26, 2019

Nakon što je završio obraćanje, Bukele je stavio fotografiju na "Twitter", gde je zaradila više od 7000 lajkova u manje od sata. Slika pokazuje kako se smeši ispred UN-ovog loga - karte sveta uokvirene maslinovim granama - i argentinskog ambasadora u UN-u Garcije Moritana, jednog od nekoliko potpredsednika Generalne skupštine.

- Možda, za par godina, hiljade nas neće morati putovati u Njujork kako bi se sastale u ovoj zgradi. Serija videokonferencija koštala bi nekoliko stotina miliona dolara manje, i siguran sam da bi postigle isti učinak, ako ne i veći - dodao je.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

"SAMO SEKUND" Mladi predsednik El Salvadora je održao svoj prvi govor u UN, a zbog jednog poteza je postao ZVEZDA (FOTO)

Izvor: Blic, 27.Sep.2019

Pre nego što je počeo svoje prvo obraćanje pred Generalnom skupštinom Ujedinjenih nacija u četvrtak, 38-godišnji predsednik El Salvadora Najib Bukele zatražio je od publike da pričeka sekundu, a potom je izvadio mobilni telefon i slikao selfi.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.