Mitropolit SPC Porfirije: Treba slaviti mir i solidarnost, a ne rat u kojem su gubitnici svi

Izvor: Beta, 04.Avg.2020, 19:34

Mitropolit SPC Porfirije: Treba slaviti mir i solidarnost, a ne rat u kojem su gubitnici svi

Mitropolit zagrebačko-ljubljanski Srpske pravoslavne crkve, Porfirije, služio je danas  u Sabornom hramu u Zagrebu, godišnji parastos žrtvama hrvatske vojno-policijske akcije "Oluja" čija se 25. godišnjica zvanično obeležava sutra u Kninu, glavnoj meti te akcije."Kao što je rat sam po sebi poraz, ali i posledica izopačenja ljudske prirode, tako je i slavljenje rata slavljenje poraza. To je još veće izopačenje od samog rata, jer njime se slavi zlo", ukazao je mitropolit Pofririje posle službe kojoj su prisustvovali predstavnici Srpskog narodnog vijeća i Ambasade Srbije u Hrvatskoj.Mitropolit je rekao da je Porfirije rešenje vidi u pokajanju i molitvi, preneo je sajt Mitropolije zagrebačko-ljubljanske."Molitvom mi u sebi budimo raspoloženje pokajanja. Budimo u sebi potrebu borbe sa ostrašćenošću koja je u nama. Kroz pokajanje se pitamo da li i na koji način doprinosimo zlu - pitamo se da li produžavamo spiralu zla koja postoji u ovom svetu", istakao je Porfirije.Poasle parastosa priredjen je godišnji komemorativni skup u prostorijama Srpskog narodnog vijeća i čitanje "Izjave sjećanja".Tako je, kako je navedeno na sajtu, mitropolit nastavio u duhu besede izgovorene u crkvi i rekao da "moleći se za svu našu braću i sestre postradale u Oluji, treba da znamo da je rat najveće zlo koje može da zadesi ...

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

VLADIKA PORFIRIJE NA POMENU ŽRTVAMA OLUJE: Rat je poraz, a slavljenje rata još veće izopačenje jer SLAVI ZLO! (VIDEO)

Izvor: Kurir, 04.Avg.2020

Mitropolit zagrebačko-ljubljanski Srpske pravoslavne crkve Porfirije, služio je danas u Sabornom hramu u Zagrebu godišnji parastos žrtvama hrvatske vojno-policijske akcije "Oluja" čija se 25. godišnjica zvanično obeležava sutra u Kninu, glavnoj meti te akcije.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.