Misteriozni Hrvat milijarder: Neka mi daju Brione u zalog

Izvor: B92, 15.Okt.2018, 11:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Misteriozni Hrvat milijarder: Neka mi daju Brione u zalog

Samoprozvani hrvatski milijarder, koji tvrdi da poseduje bogatstvo od 24 milijarde evra najavljuje investicioni bum ukoliko mu to dozvoli država.

U tekstu koji objavljuje Glas istre a prenose brojni hrvatski mediji, milijarder Ivan Žilić kaže da je zainteresovan za gradnju brzog magnetskog voza koji bi povezivao Pulu i Zagreb. Kad bi se to realizovalo, do Zagreba bi iz Pule trebalo oko sat vremena. Tu bi uložio oko milijardu evra.

Za oko mu je zapeo Muzil, ali i >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << vojne nekretnine u pulskom zalivu. I tu je spreman da uloži milijardu ili dve, a te bi objekte stavio u funkciju turizma. Tačka na "i" svakako je gradnja ekskluzivnog turističkog rizorta.

"Ako mi država omogući ulazak u Uljanik, spreman sam platiti i nacionalni stadion. Ne znam što se čeka i zašto Horvat i Marić sada koče (ministri Darko Horvat i Zdravko Marić, op. a.). Za Uljanik sam uplatio 500 miliona evra i taj novac čeka u FINA. Uprava mora dati nalog da se novac prebaci na njihov račun, ali, čujte, ne može sve džabe, treba nešto i reskirati, staviti ponudu na sto. Neka mi za Uljanik u zalog daju Brione", kaže u dahu samoprozvani najbogatiji Hrvat i multimilijarder Ivan Žilić.

Verovali ili ne, Ivan Žilić misli ozbiljno. I budući da je u poslednje vreme obavio niz sastanaka u Istri i kod odgovornih osoba, političara i privrednika, raspitivao se o investicijama, odlučili smo objaviti priču o njemu i njegovim idejama za Istru, koliko god će neko reći da su to prazne priče. Ivan Žilić naime ima jako zanimljive zamisli od kojih zastaje dah, ali koje nisu bez smisla, navodi list.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.