Misteriozni CRNI MAČOR seje strah na Zvezdari: Svetomira i Marijanu zadesila NESREĆA! JEDVA OSTALI ŽIVI!

Izvor: SrbijaDanas.com, 15.Okt.2018, 13:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Misteriozni CRNI MAČOR seje strah na Zvezdari: Svetomira i Marijanu zadesila NESREĆA! JEDVA OSTALI ŽIVI!

Postoji vekovima staro verovanje da su crne mačke duboko povezane sa mračnim, nečistim silama i da donose nesreću, dok je, s druge strane, i onih koji smatraju da praznoverju nema mesta u modernom svetu 21. veka. Ipak, priče koje već godinama kruže oko jedne zgrade u neposrednoj blizini Cvetkove pijace na beogradskoj opštini Zvezdara, nema koga nisu ostavile u šoku.

Splet čudnih događaja počeo je 2011. godine kada ga je penzionisani profesor matematike Svetomir (83) >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << ugledao na haubi svog automobila. Ovaj stariji gospodin kaže da - kao obrazovan čovek, koji se rodio i starost dočekao u gradu, nikada nije verovao u jezive priče koje se vezuju za crne mačke - sve dok strašnu sudbinu nije osetio na svojoj koži i jedva izvukao živu glavu.

Naime, već pomenutog crnog mačora lutalicu stanari ove zgrade viđali su u dvorištu ispred svoje kuće često. Imao je neobično sjajnu dlaku i delovao umiljato. Međutim, kako su nam ispričali, svakom bi odmah krenuo u susret, a ipak nikome nije dozvolio da ga mazi. Hranu i mleko koju su pojedine komšije ostavljale ispred ulaza nikada nije pipnuo. Samo bi ležao u travi, sunčao se i posmatrao ih.

Svetomir se seća da na životinju nije posebno obraćao pažnju, sve dok mačora jednom nije zatekao na svojim kolima, a žurio je po unuku u vrtić. Tada je, priča penzioner, udario snažno dlanom o dlan i prodrao se - Šic, beži - A mačor je, ipak, ostao mirno da sedi i gleda ga pravo u oči.

- Delovao je kao da me se nimalo nije uplašio. Tada sam mu prišao i ćušnuo ga lagano svojom rukom po repu. On je skočio sa kola i otrčao, a ja sam krenuo po unuku Nataliju, već sam kasnio. Nedaleko od Vukovog spomenika moj Mercedes, iako star desetak godina, sa kojim nikada nisam imao nijedan problem, otkazao je sve komande. Na nizbrdici nisam uopšte uspevao da ukočim, ma koliko stiskao papučicu, a semafor je bio sve bliže. Tada je sa desne strane, iz pravca Poslovne škole, na mene svom snagom naleteo drugi auto i maltene me odbacio na tramvajske šine. Sva sreća pa u tom trenutku nije bilo tramvaja, inače bih na mestu ostao mrtav. Mada sam i ovako prošao sa teškim povredama vratnih pršljenova i slomljenom podlakticom. Samo sam Bogu zahvaljivao što se to nije desilo dok je unuka bila sa mnom u kolima - priča nam ovaj gospodin.

Nije mu tada ni na kraj pameti bilo da udes koji je doživeo dovede u vezu sa misterioznim mačorom kojeg je oterao sa svog auta, mada pamti da ga je po povratku iz Urgentnog centra ponovo zatekao pred vratima zgrade.

- Sedeo je mirno i gledao me pravo u oči dok mi je sin pomagao da uđem u zgradu. Nije skrenuo pogled...

Ni tu nije bio kraj nesrećama stanara ove zgrade. Komšinica Marijana (39) dodaje da joj nikada njie bilo prijatno kada bi mačora zatekla ispred, kao da je, priča ona, nešto čudno bilo u njegovim žutim očima.

- Nisam nikada bila ljubitelj životinja. Psi su mi donekle prihvatljivi, ali mačke nikako, jer imam jaku alergijsku rekaciju na njihovu dlaku. Zato sam možda jedne subote, kada sam krenula na pijacu, malo burnije reagovala kada mi se taj mačor prilepio uz noge. Podigao je rep, verovatno želeći da ga pomazim, ali ja sam se uplašila i odgurnula ga, bilo mi je žao, ali nisam smela da rizikujem svoje zdravlje, od životinjske dlake odmah dobijam gušenje. Nastavila sam ka "Cvetku", možda sam bila i malo neoprezna preko ulice, zagledala sam nogavice pantalona da mi nisu ostali tragovi dlake, kada sam samo osetila snažan udarac sa desne strane. Auto me je udario nasred pešačkog prelaza i odbacio dva metra. Slomila sam nogu na nekoliko mesta i zadobila lakši potres mozga, bilo je to sve jako traumatično za mene - seća se nesrećna žena.

Isto tako pamti i da je, kada se posle nekoliko nedelja oporavila i počela da izlazi na vazduh, mačora ponovo zatekla pred vratima zgrade.

- Mjauknuo je glasno i gledao me u oči. Tada sam se setila priče komšije Svetomira, za koga sam kada mu se slično dogodilo mislila da je izlapeli  sujeverni starac. Ali nešto čudno u vezi sa tim mačorom definitivno postoji. Iz njega dolazi neka negativna energija - uverena je Marijana.

Stanari kažu da je iste te godine na leto, mačor odjednom nestao. Do tada je svakog dana bio u dvorištu ispred, a onda mu se izgubio svaki trag. Sve do ove subote. Tada ga je Svetomir ponovo ugledao pred svojim vratima...

- Odmah sam prepoznao da je to on, ne bih mogao te oči nikako da zaboravim. Sedam godina ga nije bilo, a sedeo je sasvim mirno i lizao se na suncu, kao da nikuda nije ni odlazio. Ne želim da zvučim suludo, možda sve ovo što smo ispričali jeste samo splet nesrećnih okolnosti, dešava se to svakog dana u ovom velikom gradu, ali nama nimalo nije prijatno. Ipak, više se ne usuđujemo da ga teramo, za svaki slučaj - završava ovaj Beograđanin.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.