Misterija o padu aviona: Da li je bilo kontakta s pilotom?

Izvor: B92, 23.Maj.2016, 22:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Misterija o padu aviona: Da li je bilo kontakta s pilotom?

Pad egipatskog aviona na letu MS804 je i dalje pod velom misterije, a nova saznanja stvaraju nove komplikacije dok traje potraga za crnim kutijama.

Francuska televizija M6 prenela je da je pilot palog aviona Muhamed Ali Šuker rekao kontrolorima leta u Kairu da će zbog požara u avionu pokušati da naglim spuštanjem i promenom pritiska rastera dim koji je počeo da ulazi i u kokpit.

Te tvrdnje su u suprotnosti sa onima koje su prethodno izneli istražitelji, rekavši >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da nije bilo kontakta sa pilotom pre nego što se letelica srušila u Sredozemno more.

Takođe, ni egipatski zvaničnici nisu potvrdili navode francuske televizije, međutim, situacija se dodatno komplikuje ako se u obzir uzme izjava portparola Idžipt era da je pilot poslao poziv za pomoć, što je potom zvanični Kairo demantovao.

Za to vreme, nastavlja se potraga za crnim kutijama koje bi trebalo da donesu ključne informacije o uzrocima pada aviona u kom se nalazilo 66 putnika i članova posade.

U potragu je uključena i egipatska podmornica, pošto se sumnja da su crne kutije potonule na dubinu od oko 2.000 metara.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.