Mislim da je pozitivna stvar to što Rusija i SAD razgovaraju

Izvor: B92, 12.Jan.2022, 00:46

"Mislim da je pozitivna stvar to što Rusija i SAD razgovaraju"

Predsednik Francuske Emanuel Makron pozdravio je danas pregovore Rusije i SAD.

"Mislim da je pozitivna stvar to što Rusija i SAD razgovaraju. Tema je Ukrajina, ali razgovori nisu ograničeni samo na jednu temu, veći na kolektivnu bezbednost ove dve svetske sile", izjavio je francuski predsednik tokom konferencije za novinare povodom jučerašnjih pregovora u Ženevi, prenosi TASS.

Makron je istakao da Evropa mora biti uključena u američko-ruski dijalog uvek kada se >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << otvori tema bezbednosti na Evropskom kontinentu.

On je podsetio da je Evropa uključena u rešavanje ukrajinske krize i potvrdio da će nastaviti da bude aktivni učesnik u okviru obaveza preuzetih 2014. godine sporazumom iz Normandije u kojem su pored Francuske još i Ukrajina, Rusija i Nemačka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

"RAZGOVORI NISU OGRANIČENI SAMO NA JEDNU TEMU" Makron pozdravio pregovore Rusije i Amerike

Izvor: SrbijaDanas.com, 12.Jan.2022

Predsednik Francuske Emanuel Makron pozdravio je danas pregovore Rusije i SAD...- Mislim da je pozitivna stvar to što Rusija i SAD razgovaraju. Tema je Ukrajina, ali razgovori nisu ograničeni samo na jednu temu, već i na kolektivnu bezbednost ove dve svetske sile - izjavio je francuski predsednik...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.