Misija LNR: U granatiranju LNR poginulo 80, ranjene 253 osobe; Ukrajinske snage masovno granatiraju Energodar

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Avg.2022, 16:58

Misija LNR: U granatiranju LNR poginulo 80, ranjene 253 osobe; Ukrajinske snage masovno granatiraju Energodar

U granatiranju samoproglašene Luganske Narodne Republike (LNR) od strane ukrajinskih trupa od 17. februara poginulo je 80 ljudi, a ranjene 253 osobe, saopštila je danas misija LNR u Zajedničkom centru za kontrolu i koordinaciju prekida vatre.

"U ovom periodu, 333 civila su postala žrtve agresije ukrajinskih oružanih jedinica, od kojih je 80 ljudi poginulo, a 253 su ranjene. Troje dece je poginulo, a 25 je ranjeno u granatiranju", navodi se u izveštaju misije, preneo je TAS >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << S.

LPR je od 17. februara granatirana 1.053 puta.

Na LNR je ispaljeno preko 10.000 komada municije, uključujući 88 raketa iz višecevnih raketnih sistema HIMARS, naglašeno je u izveštaju.

Ukrajinske snage masovno granatiraju grad Energodar

Oružane snage Ukrajine sprovode masovno granatiranje grada Energodara, saopštila je danas pres-služba gradske uprave.

"Oružane formacije kijevskog režima otvorile su veliku vatru na područje grada Energodara", navela je pres-služba gradske uprave u saopštenju, prenosi agencija RIA Novosti.

Vlasti su pozvale stanovnike da se sklone na bezbedna mesta, a u toku je utvrđivanje informacija o mestima koja su granatirana, eventualnim žrtvama i oštećenjima civilne infrastrukture.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.